Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 514

Schamper 514 verscheen op 16 april 2012 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Fak, waar zijn die bars?

16 april 2012 — door Fabrice Luyckx, Dominika Homa & Sebastian Ippolito

De schreeuw om goedkope pintjes die al menige Gentse studentenmond heeft verlaten, dwong Schamper op pad. Want waarom beschikt Leuven wél over ‘laagdrempelige’ cafés? En wat zorgt er nu eigenlijk voor dat een nachtje Overpoort zo fataal is voor ons budget?

Het Technicum werft aan

16 april 2012 — door Lise Eelbode & Joost Depotter

‘Het Technicum’: de naam doet erg antiek aan. Als de naam die de gepensioneerde T.O.-leerkracht in smeedijzer voor z’n koppelwoning ophangt om zich te onderscheiden van ‘El Paradiso’, het huis van z’n bridge spelende buren. Of de naam voor het eerste album van onze hypothetische steampunkband ‘Bakelbiet’. Soit, momenteel staat het voor een groot stuk leeg.

Bas Haring redt de panda

16 april 2012 — door Jago Kosolosky & Lise Beirinckx

Bas Haring is de volksfilosoof des vaderlands bij onze noorderburen. Hij bestudeert de dingen, bekijkt ze eens van een andere kant en schrijft zijn conclusies in een boek.

De publicatieproblematiek in de alfawetenschappen

16 april 2012 — door Tom De Maerschalck & Valérie Boiten

Publish or perish, dat is het bekende motto van academische onderzoekers. Maar waarom is dat publiceren zo problematisch, vooral in de alfawetenschappen? In dit eerste deel lijst Schamper voor u de belangrijke feiten op, en vroeg het daarna aan twee alfa-doctorandi: Cédric Courtois van de vakgroep Communicatiewetenschappen en Laszlo Kosolosky van de vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen.

Wissel van de macht

16 april 2012 — door Thomas Vanthournout

“Als er een probleem is, ga ik zelf langs. Als er geen is, ook.” Geëngageerde woorden van Jochen Merlier, de nieuwgekroonde studentenbeheerder, die de komende twee jaar vooral wil inzetten op de samenwerking tussen alle konventen en verenigingen.

"Iedereen die wil overleven, doet wat ik al dertig jaar doe."

16 april 2012 — door Lise Beirinckx & Dieter Bauwens

Sinds zijn doortocht in Tomtesterom is hij ook bij het grote publiek bekend, maar wereldwijd staat Dirk Brossé al jaren bekend als een gerenommeerd dirigent en componist. Een Gentenaar van wereldniveau dus.

"Aan bomen refereren kan nooit kwaad"

16 april 2012 — door Fabrice Luyckx

Douglas Firs, a.k.a. Gertjan Van Hellemont (24), is aan een stevige opmars bezig. Zijn single Shimmer and Glow doet het goed op de radio en zijn eerste plaat is zo goed als af. Zelfs zijn eerste Schamperinterview is nu een feit.

In het Kader van U

16 april 2012 — door Benjamin Ponsaerts

Om de twee weken gaat Schamper (mét kader) op zoek naar mensen die uw leven als student aangenamer maken. Deze week: Karen Klein, studentenarts.

Mooiste plekjes van Gent

16 april 2012 — door Lise Eelbode

Achterklap

16 april 2012 — door Pieter Van Nuffel

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.