Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 516

Schamper 516 verscheen op 14 mei 2012 onder hoofdredactie van Pieter Van Nuffel.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Ethiopië voor beginners

14 mei 2012 — door Lise Eelbode, Stefaan Glorieux & Lieselot Le Comte

Iedereen heeft het al eens meegemaakt: je hebt je portefeuille uitgeleend en je weet niet meer aan wie. Op zo’n moment denkt een mens al eens vlug ‘een week overleven zonder geld, hoe moeilijk kan het zijn?’ Schamper deed het experiment.

Wij zijn piraten van de zee

14 mei 2012 — door Nathalie Dujardin, Thomas Vanthournout & Pieter Van Nuffel

Alle hens aan dek, in de Gentse hackerspace! Wekelijks komt er een groep jonge piraten samen om te bouwen aan een nieuw politiek schip. Voor de eerste keer in België hijst de Piratenpartij de zeilen voor de gemeente- en de provincieraad. Yarrrgh!

Zombiepatatten!

14 mei 2012 — door Lise Beirinckx & Jago Kosolosky

Nu in Dendermonde het proces gestart is tegen elf activisten van het Field Liberation Movement, laait de discussie over ggo’s opnieuw op. Lees zeker dit alvorens te oordelen.

Het einde van een tijdperk

14 mei 2012 — door Dieter Bauwens & Joost Depotter

Diederik (Dirk voor de vrienden, en zo kunnen we onszelf intussen wel noemen) Mangeleer is de logistiek beheerder van de UGent. Dit is de laatste Schamper waar we vorige zin in de tegenwoordige tijd kunnen schrijven: in september zwaait de brave man na eenentwintig jaar trouwe dienst immers af.

Allemaal bijtjes

14 mei 2012 — door Sebastian Ippolito

Einstein zou ooit gezegd hebben dat als de bijen sterven, de mens vier jaar later volgt. Deze uitspraak is onrechtmatig aan hem toegeschreven — wat wist hij nu? —, maar dat betekent niet dat er geen waarheid in zit. Bijen zijn belangrijk, ook in Gent.

Student in experiment

14 mei 2012 — door Fabrice Luyckx & Ine Van Nuffel

Elektrische schokken, vragenlijsten afnemen of het land afschuimen om archieven uit te pluizen. De student wordt voor van alles en nog wat ingezet aan onze universiteit. Wordt hij gebruikt of misbruikt en hoe betrouwbaar is het resultaat?

Mayday Mayday

14 mei 2012 — door Nathalie Dujardin

Begin deze maand organiseerde CAMPO voor de vierde keer het kunstenfestival Mayday Mayday. Wat viel daar te zien? Theater, muziek, woord, beeld en vooral: veel jong talent.

Nooit meer voor twee euro naar de film

14 mei 2012 — door Esther Sevens & Joost Depotter

Gedaan met goedkoop cultuur beleven op kosten van de universiteit: volgend jaar zal de Gentse student het zonder cultuurcheques moeten stellen.

De mooiste plekjes van Gent

14 mei 2012 — door Lieselot De Taeye

Menig student kent niet veel meer dan zijn gebruikelijke kot-les-feestroute op het moment dat hij zijn leven voorgoed begraaft onder de arbeidsmarkt. Schamper helpt deze verloren zielen de ogen te openen en stelt daartoe tweewekelijks een minder bekend stukje Gent voor.

Achterklap

14 mei 2012 — door Pieter Van Nuffel

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.