Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 517

Schamper 517 verscheen op 24 september 2012 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Colin Janssen, de mosselman

24 september 2012 — door Clara Casert

Van Omroep Zeeland tot ons aller Jan Becaus, allemaal hebben ze het over dezelfde man, zijnde professor Colin Janssen. Hij haalde onlangs het nieuws met zijn onderzoek rond plastic deeltjes in mosselen.

Io me gat!

24 september 2012 — door Joost Depotter

Twintig jaar lang was de verdeling van de studentencodex in handen van het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) en Rita van café De Salamander. Een ‘vijandige coup’ maakt daar dit jaar een einde aan. Het verhaal leest als een soap vol hypocrisie, arrogantie, leedvermaak en politieke intriges. Schol!

“Een auteur moet twee dingen hebben: talent en discipline. Talent alleen is niet genoeg. "

24 september 2012 — door Jago Kosolosky & Nathalie Dujardin

“Ecrire est un acte d’amour. S’il ne l’est pas, il n’est qu’écriture.” De memorabele woorden van Jean Cocteau pronken op de website van Ann De Craemer, klaarblijkelijk enorm gepassioneerd door het schrijven. Een interview over haar studententijd en carrière, het landelijke Vlaanderen en Facebook.

Vers vlees

24 september 2012 — door Stijn Joos

Op 1 oktober 2012 voegen Marc Boone van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte en Rik Van de Walle van de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur zich bij het decanenkorps. Reden genoeg voor een kleine woordenwisseling met beide heren.

Cultour en Tumult.fm

24 september 2012 — door Charlotte Vercruysse

Eind december kondigde de Gentse Studentenraad (GSR) aan definitief komaf te maken met de cultuurcheques. Die beslissing lokte heel wat verontwaardigde reacties uit bij cultuurliefhebbers. FK-voorzitter Wim Bekaert en Urgent-medewerker Bert De Geyter werkten respectievelijk twee alternatieve cultuurprojecten uit, beter bekend als Cultour en Tumult.fm, in de hoop zo de Gentse student aan te zetten tot cultuurparticipatie.

Cultuur met een grote K

24 september 2012 — door An-Sophie Fontaine & Sebastian Ippolito

“Hé Flippo, kust mijnen Balzac! Weg met die Händel!” Kotzebue om nog langer met je neus in die boeken weg te kwijnen? Goed nieuws voor zij die in de voetsporen willen treden van gevestigde culticonen als Marvin Gay, Erik Saté, Jean Fabre of Michaël Boeremans, want ook dit academiejaar biedt de UGent studenten een creatief platform aan.

Gratis afrukken

24 september 2012 — door Annelies Muylaert

Gratis je cursus laten afdrukken op milieuvriendelijk papier? Voor de Gentse student is dat vanaf heden niet langer een wensdroom. Je moet er wel enkele advertenties bij dulden.

Opleiding Nematologie viert twintigste verjaardag

24 september 2012 — door Clara Casert

Nematoden — rondwormpjes — zijn nergens ter wereld zo populair als aan de UGent. Al twintig jaar lang staan ze in het middelpunt van de belangstelling in de naar hen genoemde masteropleiding Nematologie, die uniek is in de wereld. Haal die kaarsjes boven!

Achterklap

24 september 2012 — door Esther Sevens

Barbara

24 september 2012 — door Stefaan Glorieux

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.