Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 518

Schamper 518 verscheen op 8 oktober 2012 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

De Sleutel

8 oktober 2012 — door Charlotte Vercruysse, Stijn Joos & Fabrice Luyckx

Wanneer studenten en masse Gent terug bevolken en dat uitbundig vieren, zijn sommigen soms niet meer te stoppen. We spraken met medisch directeur Anne Van Duyse en adjunct externe relaties Paul De Neve van vzw De Sleutel over drugs.

Verboden samen te wonen

8 oktober 2012 — door Tobe Steel & Lise Beirinckx

Op 14 oktober wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. Wat kan dit veranderen voor de Gentse studenten? Mogen ze straks niet meer samenwonen? Schepen Rudy Coddens (sp.a) blikt terug op negen jaar in het Gentse stadsbestuur en vraagt zich af wat de politieke toekomst brengen zal.

De rijkdom van afvalwater

8 oktober 2012 — door Hannah Van den Bossche & Kristin Van Damme

De gemiddelde Schamperredacteur en -lezer zal de eer nog niet gehad hebben om te publiceren in het gerenommeerde academisch tijdschrift Science, maar prof. dr. ir. Korneel Rabaey van het Laboratorium voor Microbiële Ecologie en Technologie (LabMET) slaagde daar recent wél in.

To be continued: het Duurzaamheidspact

8 oktober 2012 — door Nathalie Dujardin

UGent1010 stelde vorig jaar het Duurzaamheidspact voor, een initiatief waarbij tientallen universitaire organen de uitdaging aangingen om groener door het leven te gaan. Met als resultaat: een weelde aan enthousiasme en veel goede moed om het nieuwe academiejaar in te gaan.

UGent opent officieel

8 oktober 2012 — door Esther Sevens

Schoon volk op de plechtige opening van het academiejaar. Alle proffen en decanen, met de rector op kop, trokken voor de gelegenheid hun mooiste kleedje aan.

Erasmus in Gent

8 oktober 2012 — door Michiel Geldof & Jochen Elegeert

Omdat aan de UGent niet enkel Vlamingen studeren, toetsen wij wat er leeft onder de erasmussers aan onze alma mater. Deze week: verkiezingen. Wij vroegen er vijf op wie zij zouden stemmen, enkel op basis van deze foto’s.

Het beste toilet van Gent

8 oktober 2012 — door Lieselot Le Comte & Stijn Joos

Niets is zo typerend voor levende organismen als hun inwendige drang om af en toe wat voedsel terug te geven aan Moeder Aarde. Aangezien we vaak met moeite afstand doen van dit stukje ‘zelf’, lijkt een diepgravend onderzoek naar een mooie laatste rustplaats voor ons kostbare kleinood gerechtvaardigd.

Yevgueni

8 oktober 2012 — door Esther Sevens & Charlotte Vercruysse

A Royal Affair

8 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.