Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 519

Schamper 519 verscheen op 22 oktober 2012 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Bouwwoede bij Fabiola

22 oktober 2012 — door Fabrice Luyckx & Michiel Geldof

Neen, de koningin laat noch haar kamer noch haar gezicht de broodnodige renovatiewerken ondergaan. Het home dat haar naam draagt, staat daarentegen al geruime tijd in de stellingen. En met de verbouwingen van Resto Overpoort lijkt de spreekwoordelijke druppel te zijn gevallen.

Filmfestival doorbreekt taboes

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Wanneer de rode loper over de trappen van de Kinepolis wordt gedrapeerd, weten we wel hoe laat het is. Dan worden we een kleine twee weken omringd door acteurs en regisseurs die ons willen overtuigen met hun laatste werk. Ook dit jaar wist het Gentse Filmfestival ons cinefiele zieltje te strelen.

Chocolade voor gevorderden

22 oktober 2012 — door Clara Casert & Tine Eeckelaert

U behoort tot die soort mensen die gelukzalig in zwijm valt bij het aanschouwen van Juliette Binoche als chocoladegoeroe in Chocolat? Goed nieuws voor u, want ook de UGent heeft mensen in de gelederen die aardig overweg kunnen met het bruine goud.

Guido en Knaek kruisen de degens

22 oktober 2012 — door Annelies Muylaert

Studenten worden verwend in Gent. We mogen na de Guido gids een nieuwe voordelenschenker verwelkomen op de markt: Knaek. Nog redelijk onbekend bij ons, maar al een hot item in Nederland.

Eigen haard, goud waard

22 oktober 2012 — door Joost Depotter

“Het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond heeft haar nagelnieuwe huis niet met woekerwinsten uit de verkoop van studentencodices betaald.” Preses Jan De Backer wil die absurde controverse voor eens en voor altijd de wereld uit helpen. Sossen en boomknuffelaars worden normaal uit hun huis geweerd, Schamper werd vriendelijk uitgenodigd.

Het beste zwembad van Gent

22 oktober 2012 — door Lieselot Le Comte

“Zwemmen is losbandig slapen in spartelend water, is liefhebben met elke nog bruikbare porie, is eindeloos vrij zijn en inwendig zegevieren. En zwemmen is de eenzaamheid betasten met vingers, is met armen en benen aloude geheimen vertellen aan het altijd allesbegrijpende water.”

Achterklap

22 oktober 2012 — door Joost Depotter

Boek vs. film

22 oktober 2012 — door Thomas Jacobs

Couleur Locale

22 oktober 2012 — door Stefaan Glorieux

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.