Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 520

Schamper 520 verscheen op 5 november 2012 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Migrant zkt Toekomst

5 november 2012 — door Joost Depotter & Jochen Elegeert

In hun nieuwe boek Migrant zkt toekomst rekenen de jonge Gentse sociologen Pieter-Paul Verhaeghe en Koen Van der Bracht samen met professor Bart Van de Putte af met een aantal hardnekkige integratiemythes. Ook tijdens dit interview gaan zij de controverse niet uit de weg. Memet Karaman, directeur van ING vzw, het Gentse integratiecentrum, schuift mee aan tafel.

Panoramix was geen Brit

5 november 2012 — door Thomas Jacobs

In het licht van de bleke zonsopkomst rijzen ze op boven de schier eindeloze velden rond Salisbury. De machtige monolieten van Stonehenge. De halfgoddelijke stenen genieten bij menig wichelroedeloper en neodruïde een mythische status. De UGent ging gelukkig iets wetenschappelijker te werk bij haar onderzoek ter plaatse.

Sint-Pietersabdij pakt uit met Robert Capa

5 november 2012 — door An-Sophie Fontaine

De Hongaars-Amerikaanse fotograaf Robert Capa geldt wellicht als een van de meest bekende en controversiële oorlogsfotografen van de twintigste eeuw. Tot zondag 2 december kan je in de Gentse Sint-Pietersabdij enkele toppers uit het oeuvre van de wereldberoemde documentairefotograaf gaan bezichtigen.

Conciërges van de leegstand

5 november 2012 — door Lieselot De Taeye & Mara van Dorst

Op kot voor een prikje met zicht op de Graslei? Je schoenen ’s avonds uitschoppen in het voormalige bureau van een schooldirecteur? Voor een aantal mensen uit Gent is het dagelijkse kost, dankzij een bruikleencontract bij een antikraakfirma.

Erasmus aan de bedelstaf

5 november 2012 — door Lise Beirinckx

In 2012 viert het Erasmusproject zijn 25ste verjaardag. Maar boven de kaarsjes hangt een zware onweerswolk: het geld is bijna op!

25 jaar roze vreugde

5 november 2012 — door Karel Ronse & Stijn Joos

Al wie da nie springt, is ... U kent ongetwijfeld het vervolg van deze zin. De afgelopen weken mochten homo’s en lesbiennes echter wél een gat in de lucht springen. De Gentse holebivereniging Verkeerd Geparkeerd bestaat immers 25 jaar.

Achterklap

5 november 2012 — door Esther Sevens

Boek

5 november 2012 — door Charlotte Vercruysse

Bye Bye Bar Buro

5 november 2012 — door Charlotte Vercruysse

Op 31 oktober kwam er een einde aan het avontuur van Bar Buro. Negen maanden was het een succesvolle pop-upbar met co-workingspace, maar dat is verleden tijd — en tegelijk toekomstmuziek. Schamper bestelde een latte macchiato en sprak met een van de oprichters, Fredo De Smet.

Cultuuragenda

5 november 2012 — door Maxime Lampaert

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.