Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 523

Schamper 523 verscheen op 17 december 2012 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Oplossing fotoraadsel

17 december 2012 — door Lise Eelbode

Oplossing Sudoku

17 december 2012 — door admin

Bdsm verovert de wereld (maar eerst de UGent)

17 december 2012 — door Hannah Van den Bossche & Karel Ronse

De nie neute, nie pleuje-mentaliteit van de Kajiranen komt niet enkel tot uiting in hun sm-bunker. Op het vlak van erkenningsaanvragen zijn ze evenmin te onderschatten. Op Sinterklaasdag dienden ze voor de derde keer een dossier in bij onze universiteit.

Sjoerd Tanghe, filmpjesmaker

17 december 2012 — door An-Sophie Fontaine & Charlotte Vercruysse

Terwijl zijn jongere broer Wietse de Vlaamse meisjesharten met Quiz Me Quick aan levensbedreigende frequenties laat bonzen, zouden we haast vergeten dat ook Sjoerd Tanghe barst van creatief talent. In oktober mocht de beloftevolle filmmaker de eerste Ups & Downs-prijs ontvangen voor Me will always be me, de succesvolle documentaire waar hij binnenkort een vervolg aan breit.

De wondere wereld van verpakkingen

17 december 2012 — door Karel Ronse

De verpakking is tegenwoordig minstens even belangrijk als het verpakte product. Denk daar maar eens over na wanneer je vanavond de folie van je kant-en-klaarmaaltijd trekt. Misschien vinden we in een betere verpakking een oplossing voor de verspilling van groenten en fruit. Een interessant gesprek over de voedingsindustrie en nog zo veel meer met twee Gentse proffen.

Nen schonen en nen slimmen

17 december 2012 — door Jochen Elegeert & Esther Sevens

Ook aan de universiteit kan het er af en toe decadent aan toegaan. Tussen de proclamaties en recepties door, gingen we in de Aula op zoek naar René Verschraeghen (links) en Maurice Goemaes (rechts). Beide heren zijn ceremoniemeesters aan de UGent.

So you think you can rector?

17 december 2012 — door Joost Depotter

Wordt professor Freddy Mortier onze nieuwe rector? Hoewel het nog een aantal maanden wachten blijft tot de effectieve verkiezingen, wordt hij momenteel overal getipt als grote favoriet om de universiteit de komende vier jaar te leiden. Zelf ontkent hij niet kandidaat te zijn, maar wacht hij liever nog met het geven van commentaar tot het verkiezingsreglement helemaal rond is.

Voor u getest: Blokspots

17 december 2012 — door Lise Eelbode

Nu het buiten begint te vriezen, knetteren onze hersenen zich een weg naar de examens. Wie niet geschikt is voor het kluizenaarsbestaan in de blok, vlucht naar de collectieve blokplaatsen in het Gentsche. Waar smijt je best je cursussen neer?

Achterklap

17 december 2012 — door Esther Sevens

Boek

17 december 2012 — door Pieter Van Nuffel

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.