Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 524

Schamper 524 verscheen op 18 februari 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"We staan voor een helse uitdaging"

18 februari 2013 — door Tobe Steel & Fabrice Luyckx

Tussen 6 en 8 mei kiest de UGent een nieuwe rector en vicerector. Professor Freddy Mortier is de eerste die zich formeel kandidaat stelt, met als sidekick Anne De Paepe.

The Human Brain Project

18 februari 2013 — door Tine Eeckelaert & Clara Casert

Wat denk jij als je het woord ‘wetenschapper’ hoort? Heb je nog steeds visioenen van Frankenstein die een mens bouwt uit lijken omdat hij een vriend en metgezel zoekt? Wel, je zit er mijlenver naast en toch kom je tegelijkertijd best in de buurt. Kunnen we binnenkort zelf een brein bouwen?

De storm Wouter Deprez

18 februari 2013 — door Dieter Bauwens

Wouter Deprez is terug. Hij zat een jaar in Zuid-Afrika en dacht daar heel wat na. Dat hij het eigenlijk rustiger aan wil doen bijvoorbeeld. En dat we meer moeten poepen.

Urgentvoorzitter treedt af onder lichte dwang

18 februari 2013 — door Joost Depotter

Na een tiental jaar treedt Sven De Coninck af als voorzitter van Urgent.fm, de Gentse jongerenradio met de UGent als voornaamste partner en mecenas. Uit vrije keuze, zo stelt hij, al vertelt het verslag van de laatste Raad van Bestuur van de radio een ander, minder welriekend verhaal.

In de sofa met Jean Paul Van Bendegem

18 februari 2013 — door Jago Kosolosky

Schamper interviewt de gasten van de Exclusieve Salondebatten georganiseerd door het Vermeylenfonds. In deze tweede aflevering praten we met Jean Paul Van Bendegem, gastprofessor aan de UGent en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de VUB. Op 20 maart gaat de filosoof en wiskundige in debat met studenten over oneindigheid.

Gent-Sint-Pieters: A Christmas Carol Revisited

18 februari 2013 — door Frederik Neirynck

Iedereen weet het: wie aan het Sint-Pietersstation een plekje wil vinden voor zijn fiets, kan maar beter tien minuten vroeger vertrekken. Studenten die hun tweewieler te lang laten staan of wildparkeren, riskeren bovendien ver(fiets)weesd achter te blijven. Farizeïsche pesterijen of broodnodige hand van God?

Aan de arbeid

18 februari 2013 — door Ann-Sophie Vandaele

Achterklap

18 februari 2013 — door Joost Depotter, Nathalie Dujardin & Tobe Steel

Boek

18 februari 2013 — door Tobe Steel

Cultuuragenda

18 februari 2013 — door Esther Sevens

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.