Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 525

Schamper 525 verscheen op 4 maart 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

De student en niets dan de student

4 maart 2013 — door Karel Ronse & Robbe Latré

Zeven jaar lang nam Gert Vandyck onvoorwaardelijk en vaak alleen de verdediging van de Gentse student op zich. Toen had ze er opeens genoeg van. Te weinig personeel en een te grote werkdruk zorgden voor een burn-out. “Ik ben serieus over mijn grenzen gegaan.”

Josse De Pauw

4 maart 2013 — door Jago Kosolosky & Olivier Vander Bauwede

Josse De Pauw, vooraanstaand acteur, auteur, theater- en opiniemaker, zat met Schamper rond de tafel om te praten over De Gehangenen, een stuk dat in samenwerking met LOD muziektheater vanaf 14 maart toert in Gent en Lissabon.

Evolutie ontmaskerd!

4 maart 2013 — door Lise Beirinckx

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie staat garant voor kwaliteitsvol onderzoek, en dat weet men ondertussen wereldwijd. Een van hun recente artikels bevestigt deze status nogmaals: onderzoekers zijn erin geslaagd om het evolutionaire proces stap voor stap te volgen!

Tweejarige master voor de happy few

4 maart 2013 — door Tobe Steel

Deze maand presenteert Pascal Smet zijn ontwerpdecreet dat het kader moet bieden waarbinnen opleidingen opnieuw een tweejarige master kunnen aanvragen. Uit een document dat Schamper kon inkijken, blijken de contouren van dat beleidskader.

Hydra herboren

4 maart 2013 — door Stefaan Glorieux & Simon Wardenier

Het begint zowat een jaarlijkse traditie te worden, de lancering van Hydra op het jaarverslag van de Dienst Studentenactiviteiten. De app die alle studentenactiviteiten zou centraliseren is gereïncarneerd en zou nu klaar zijn om alle beloftes waar te maken.

Cultour en Tumult.fm: the sequel

4 maart 2013 — door Charlotte Vercruysse & Tom De Maerschalck

Een aantal nieuwe initiatieven zag vorig semester het licht, nadat de geldschieters de cultuurcheques ter dood veroordeelden. Gelukkig bleven cultuurliefhebbers onder de studenten niet lang op hun honger zitten: in september ging Tumult.fm van start met een tumultueuze boksring op de Student Kick-Off en dit semester schiet ook Cultour uit de startblokken. Een update.

Achterklap

4 maart 2013 — door Tobe Steel & Hannah Van den Bossche

Adieu, Julien

4 maart 2013 — door Thomas Smolders

All that jazz

4 maart 2013 — door Robbe Latré, Fabrice Luyckx & Olivier Vander Bauwede

Jazz: gisteren nog in New Orleans, vandaag op uw bord in Gent. De populaire muziekstijl is tegenwoordig niet meer weg te denken. Dringend tijd om eens te onderzoeken wat jazz vandaag betekent in uw studentenstad. Waso De Cauter en Bart Maris lichten toe.

Boek

4 maart 2013 — door Lise Beirinckx

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.