Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 526

Schamper 526 verscheen op 18 maart 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Studenten eisen meer geld voor onderwijs

18 maart 2013 — door Joost Depotter & Tom De Maerschalck

Op 28 maart organiseren studentenraden in Vlaanderen en Wallonië een gecoördineerde actie tegen de onderfinanciering van het hoger onderwijs. Waar de Europese richtnorm voorschrijft dat twee procent van het bnp in hoger onderwijs wordt geïnvesteerd, blijft dit streefdoel voor Vlaanderen verre van evident.

Van muizenstaart tot hartspiercel

18 maart 2013 — door Clara Casert

Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de UGent brengen het regenereren van weefsels een stukje dichterbij. De vedettes in het hele verhaal zijn iPS-cellen — de kleine broertjes van embryonale stamcellen. Waar zijn deze cellen allemaal toe in staat? Lieven Haenebalcke licht toe.

PPP

18 maart 2013 — door Wouter De Rycke, An-Sophie Fontaine & Charlotte Vercruysse

Geen betere remedie om de winterse donkerte te verjagen dan de fleurige zomerse riedeltjes van Future = Our Home, de eerste hit van de vrolijke jongens van Protection Patrol Pinkerton. Een gesprek over muziek, cabaret en balkonspringen.

De grond van de zaak

18 maart 2013 — door Thomas Jacobs & Wouter De Rycke

“Schilder ons niet af als typische boomknuffelaars, hé.” Dat insinueren zou inderdaad tekort doen aan Campus Zuid, het nieuwste project van de Noord-Zuidstudenten. Twee weken lang wordt het belang van grond in de verf gezet.

De horde kan niet hoog genoeg zijn

18 maart 2013 — door Karel Ronse

Elf februari: Eline Berings (26) is dolgelukkig met de resultaten van haar examens, (voorlopig nog) geen tweede zit dit jaar. Een kleine maand later stelt de hordeloopster (vooral zichzelf) teleur op het EK in Göteborg: ze wordt pas zesde. Sporten én studeren op het allerhoogste niveau, het is niet altijd even simpel. “Mijn sport komt altijd op de eerste plaats.”

Erasmus, por favor

18 maart 2013 — door Nathalie Dujardin

Wie op Erasmus gaat, koppelt het nuttige aan het aangename: je leert een nieuwe taal, wordt zelfstandiger en je ontwikkelt tal van nieuwe vaardigheden. Maar is het echt zo’n meerwaarde op je CV?

Achterklap

18 maart 2013 — door Lise Eelbode & Dieter Bauwens

Bert DC tussen kleuter en monster

18 maart 2013 — door Joost Depotter

Sommigen kennen hem van zijn compleet van de pot gerukte show bij Urgent.fm. Anderen via YouTube, waar hij in zijn ‘reportages’ wekelijks polst naar de gevoelens en belevingen van de Gentenaars: hoe bedrijven ze de seksuele liefde, komen daar drugs aan te pas en wordt er nog gespoond? Maak kennis met BertDC, de kleuter, het monster, de troll.

Boek

18 maart 2013 — door Lise Eelbode

Cultuuragenda

18 maart 2013 — door Sebastian Ippolito

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.