Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 527

Schamper 527 verscheen op 15 april 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Heulen met beulen

15 april 2013 — door Fabrice Luyckx & Olivier Vander Bauwede

Verschillende Belgische universiteiten, waaronder de UGent en de KU Leuven, werken samen met Israëlische bedrijven en universiteiten die bijdragen aan de oorlog tegen Palestina en wapens leveren aan het Israëlische leger.

Vive la poésie!

15 april 2013 — door Dylan Belgrado

Het lijkt wel of poëzie zich terugtrekt in een donker hoekje van het literaire veld, maar niets is minder waar. Zo zijn er Mathijs Tratsaert (rechts) en Arno Van Vlierberghe, twee ambitieuze studenten die lid zijn van het Gentse dichterscollectief Omfloerst. Zij hebben het over hun visie op de relevantie en de toekomst van poëzie in België.

Vogeltje, vogeltje aan de wand

15 april 2013 — door Karel Ronse

Vogels in Vlaanderen krijgen het zwaar te verduren. Inheemse vogelsoorten worden verdrongen door exotische soorten die zich aangepast hebben aan ons klimaat en onze omgeving. Bioloog en vogelkenner prof. dr. Luc Lens van de UGent geeft een stand van zaken en legt uit wat beter kan en moet.

Activisme in Oeganda

15 april 2013 — door Thomas Jacobs en Cedric De Troch

De setting van het poepchique Marriott-hotel, de jonge leeftijd en het veel te hoge alcoholpercentage (Schamperfuif!) vertekenden waarschijnlijk deels de perceptie van ondergetekende. Maar naar mijn bescheiden mening blijft Frank Mugisha een van de meest indrukwekkende en inspirerende mensen die ooit in Gent rondliepen.

“Studentenfolklore blijft studentenfolklore”

15 april 2013 — door Tine Eeckelaert & Lieselot De Taeye

Dat we in Gent een studentikoos volkje zijn, hoeft niemand te verbazen. Wie een blik werpt op de websites van de diverse konventen, ziet dat er dagelijks tientallen activiteiten doorgaan. En eens die zwijnerij achter de rug is, kun je op je cv uitpakken met de jaren praeseservaring. Maar is dat altijd zo geweest? Vier (pro)senioren van vroeger en nu vertellen over hun ervaringen.

Scheire in Schamper

15 april 2013 — door Charlotte Vercruysse

Om het leuke aan het mooi meegenomene te koppelen, schakelden we onze vrouwelijke charmes in en konden we Lieven Scheire strikken voor een interview na opnames voor Scheire en de Schepping. Zelfs na drie uur filmen was hij nog vriendelijk en willing om zich aan onze vragen te onderwerpen.

Achterklap

15 april 2013 — door Dieter Bauwens

Blues in Gent

15 april 2013 — door Olivier Vander Bauwede & Fabrice Luyckx

Blues leeft meer dan ooit in Gent. Een van de prominentste bluesmannen die de scène kleuren is Tiny Legs Tim, alias Tim de Graeve. Hij introduceert ons in zijn wereld en geeft zijn kijk op de toekomst van deze eeuwenoude muziek. “Anyone can play the blues, as long as he plays his own.”

Boek

15 april 2013 — door Nathalie Dujardin

Cultuuragenda

15 april 2013 — door Jeltje Hellinckx

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.