Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 528

Schamper 528 verscheen op 29 april 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

De nieuwe Paul

29 april 2013 — door Joost Depotter & Esther Sevens

Op 6 en 7 mei wordt een nieuw rectorenpaar voor de UGent verkozen. Schamper voelde de (vele) kandidaten alvast kort aan de tand over hun doelen.

Honderd jaar Vooruit

29 april 2013 — door Wouter De Rycke & Greet Verhaert

Het gebouw van het bekende Gentse Kunstencentrum Vooruit wordt honderd jaar. Naar aanleiding van die mijlpaal zullen tal van Gentse activiteiten zich richten op zijn opmerkelijke geschiedenis. Een verhaal van socialisme tot punkrock.

Santé!

29 april 2013 — door Michiel Geldof

We worden overspoeld met adviezen over wat gezond is, en pintjes staan doorgaans niet op die lijst. Als er dan plots een wetenschapper uit eigen stal dat ontkracht, spitst Schamper de oren.

Fritonomics in de Brug

29 april 2013 — door Thomas Jacobs

Studenten in heel Gent, verenigt u! Protest! Verontwaardiging! De frieten in De Brug zijn tien cent duurder geworden! Tien cent, dat kapitalistische schorremorrie dat zich de Sociale Raad noemt, heeft echt wel lef. Waarvoor moet dat geld dan dienen? Een korte economische analyse van de ‘vettaks’ in studentenresto De Brug.

Op de hielen van een eindredacteur

29 april 2013 — door Karel Ronse

Afgestudeerd als licentiaat Politieke Wetenschappen (Rijksuniversiteit Gent) in 1988 is Marc Peirs (46) vandaag eindredacteur van De Ochtend op Radio 1. Wij trokken naar de Reyerslaan en volgden hem een ganse werkdag.

Voor u getest: Gentse ijsjes

29 april 2013 — door Nathalie Dujardin & Stijn Joos

Terwijl het kwik eindelijk stijgt richting twintig graden, groeit ons verlangen naar verfrissend roomijs. Kan jij ook maar niet genoeg krijgen van die heerlijke mix van eidooiers, suiker, melk en slagroom? Een kort overzicht van de Gentse ijsventers.

Achterklap

29 april 2013 — door Thomas Jacobs

Boek

29 april 2013 — door Joost Depotter & Thomas Jacobs

Cultuuragenda

29 april 2013 — door Lieselot Le Comte

Edito

29 april 2013 — door Joost Depotter

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.