Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 529

Schamper 529 verscheen op 13 mei 2013 onder hoofdredactie van Joost Depotter.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Fier om UGent te zijn"

13 mei 2013 — door Esther Sevens, Lise Eelbode & Joost Depotter

Het mandaat van rector Paul Van Cauwenberge loopt op zijn einde. Acht jaar lang stond hij aan het hoofd van onze universiteit, acht jaar lang ademde hij Universiteit Gent. Nu de nieuwe rector (bijna) verkozen is, wordt het tijd voor een laatste interview. Geen moeilijke vragen, maar een informeel gesprek met de mens achter Paul Van Cauwenberge.

Mama, wanneer leven wij?

13 mei 2013 — door Fabrice Luyckx & Tine Eeckelaert

Om de lustige festivalganger in spe nog snel een moraliteitsgevoel in de schoenen te schuiven, trokken we voor een laatste keer dit jaar alle registers open. De vraag van vandaag: ‘Wanneer begint menselijk leven?’ Wetenschap en ethiek kruisen de degens.

Women in Art

13 mei 2013 — door Nathalie Dujardin

In de buurt van het station vind je sinds kort een kunstgalerij die helemaal in het teken van de vrouw staat: Women in Art. Alle kunstvormen komen hier samen als eerbetoon aan de feminiene vormen en de vrouwelijke psychologie.

Brokken van samenhokken

13 mei 2013 — door Nathalie Dujardin

Woon je met enkele medestudenten samen in een eengezinswoning in het Gentse? Dan zou het goed kunnen dat je in een ‘illegaal’ wereldje bent beland. Samenwonen in Gent: de do’s en don’ts.

"Een minister is een gemakkelijke schietschijf"

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Pascal Smet verdeelt de meningen. Vier jaar is de socialist nu Vlaams minister van Onderwijs en in die tijd heeft hij naam gemaakt. Niemand blijft onverschillig bij de ingeweken Brusselaar die sneller ideeën lijkt te lanceren dan zijn schaduw.

Voor u getest: beste auditorium om de liefde in te bedrijven

13 mei 2013 — door Greet Verhaert

Voor u met liefde en lust getest: het beste en slechtste auditorium aan de UGent om eens goed van bil te gaan. U hoort het goed: vossen, vogelen, rampetampen! Schamper sprak met een expert ter zake, de auditoriumpoeper.

Achterklap

13 mei 2013 — door Dieter Bauwens

Bel me (niet), schrijf me (liever)

13 mei 2013 — door Frederik Neirynck & Lise Beirinckx

Om de zoveel maanden laait de discussie opnieuw op: is gsm-straling schadelijk voor de mens? Zitten de medische klachten van zogenaamde elektrosensitieven louter tussen de oren, of gsm’en we ons echt collectief een hersentumor? Een zoektocht naar de biologische mechanismen achter de stellingenoorlog.

Boekkort

13 mei 2013 — door Lieselot Le Comte

Chimère

13 mei 2013 — door Stefaan Glorieux

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.