Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 530

Schamper 530 verscheen op 23 september 2013 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Giscorrectie, de foute keuze?

23 september 2013 — door Martijn Vermeersch & Olivier Vander Bauwede

Nu in de Onderwijsraad het voorstel op tafel ligt om de giscorrectie af te schaffen, is het hoog tijd om de controversiële evaluatiemethode eens te examineren. Na onderzoek aan de UGent kwam de meerwaarde van de evaluatievorm immers onder vuur te liggen. Professor Onderwijskunde Martin Valcke, die zelf meewerkte aan een onderzoek, vertelt honderduit over standard setting, itemanalyse en halfopgeleide vliegtuigpiloten.

Gin-tonic: op uw gezondheid!

23 september 2013 — door Fabrice Luyckx

De zomer bracht ons een resem nieuwe hypes. Dit jaar mochten we gin-tonic verwelkomen op tafel. Schamper serveert u de weetjes en een goede reden om daarbij een gin-tonic achter de kiezen te slaan.

Op en over de grenzen van het tekenen

23 september 2013 — door Karel Ronse

Het condensspoor van een vliegtuig, een tramspoor door de stad of een gekrabbelde wegbeschrijving, het zijn allemaal voorbeelden van tekeningen. Jawel, een mens tekent meer dan je zou verwachten. Om dat in de verf te zetten, organiseert KUNSTWERKT in samenwerking met S.M.A.K. en Circa in het weekend van 4, 5 en 6 oktober het tekenevenement The Big Draw. Hieronder een greep uit hun talrijke activiteiten, doorspekt met een woordje uitleg van de organisatie.

"Minder doctoraten, meer geld"

23 september 2013 — door Tom De Maerschalck

De werkdruk in de universitaire onderzoekswereld wordt stilaan onhoudbaar. Eind augustus trok een tiental academici aan de alarmbel, via de Actiegroep Hoger Onderwijs. Hun open brief in De Morgen werd ondertekend door zo’n 150 Vlaamse academici, waaronder vicerector Freddy Mortier en professor Carl Devos. Schamper interviewde Anton Froeyman, de eigenlijke frontman van de groep, en voorziet u van tekst en uitleg.

Inkantelgratie

23 september 2013 — door Tom De Maerschalck

Integratie, inkanteling, het zijn woorden die je het voorbije academiejaar allicht tot vervelens toe gezien hebt op die UGentposters met de verre van catchy slogans. Wij krijgen er intussen ook spontane maagoprispingen van. Daarom zijn we naar de plechtige ondertekening geweest op 3 september. En daarom geven we jullie nog eens een overzicht van wat er op til staat. Daarom, en omdat er gratis wijn en sandwiches waren.

Erasmus: kruisende wegen

23 september 2013 — door Dylan Belgrado

Op Erasmus gaan klinkt als een heel groot feest en als een eeuwige vakantie. Toch kunnen de eerste dagen in een onbekende stad wat onwennig zijn. Een Belgische student die in Barcelona studeert en een student uit Barcelona die in Gent verblijft, delen hoe zij het wennen aan een nieuwe omgeving ervaren.

Achterklap

23 september 2013 — door Lieselot Le Comte

Boekkort

23 september 2013 — door Tom De Maerschalck

Cobus

23 september 2013 — door Lieselot Le Comte

Cultuuragenda

23 september 2013 — door Thomas Smolders

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.