Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 531

Schamper 531 verscheen op 7 oktober 2013 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Doe joe spiek Ingliesch, professor?

7 oktober 2013 — door Yannick Verberckmoes & Thomas Jacobs

Even recapituleren. Maar liefst 10% van de proffen slaagde niet in de taaltest van de Vlaamse regering. Gebuisd, gezakt, geflest, maar vooral niet meer geautoriseerd om Engelstalige vakken te doceren. Wat gebeurt er nu met hen?

Een extra dimensie aan onderwijs

7 oktober 2013 — door Fabrice Luyckx & Michiel Geldof

“The future depends on what you do today,” zei Mahatma Gandhi ooit. We beloven niet dat de quote werkelijk van invloed was, maar met hetzelfde idee indachtig werken ze in de wetenschappen hard aan innovaties in het onderwijs.

SKO: ’t Hof van Commerce

7 oktober 2013 — door Dylan Belgrado

Met 30.000 waren we op woensdag 25 september om het academiejaar in stijl af te trappen. Swaggen bij ’t Hof van Commerce, twerken bij Regi of een rondje YOLO tijdens het optreden van ex-rector Paul Van Cauwberghe, je kan het zo gek niet bedenken of wij zagen het de nieuwe lichting studenten doen. Wij klampten twee artiesten aan voor een interview. De Student Kick-Off werd gered door de stuntmannen van ‘t Hof van Commerce. Reginald maakte de boel kapot, maar iedereen kon daarvoor gelukkig toch losgaan op goede muziek. Voor ze het podium bestormden, konden wij nog even met Flip Kowlier, DJ 4T4 en Buzze praten.

UGent opent academiejaar

7 oktober 2013 — door Martijn Vermeersch

1 oktober 2013 was een historische dag voor de UGent. Voor de 196ste keer werden de poorten van de UGent officieel geopend. Voor de allereerste keer gebeurde dat door een vrouwelijke rector.

Hulp voor studenten

7 oktober 2013 — door Eva Van Ootegem

Voor het eerst op kot, de eerste lessen aan de universiteit, overweldigende cursussen en een nieuwe stad: het begin van het academiejaar gaat voor veel nieuwe studenten gepaard met heel wat uitdagingen. Maar ook de meer ervaren universiteitsstudent kan wel eens een moeilijk te overwinnen hindernis op zijn studiepad tegenkomen. Gelukkig biedt de UGent een helpende hand via de medewerkers van het Adviescentrum voor Studenten.

Extreme make-over: Sint-Jansvest edition

7 oktober 2013 — door Esther Sevens & Thomas Smolders

‘t Leven is aan de veggies! Vorig jaar introduceerde de UGent een Omgekeerde Dag in alle resto’s, waarbij bijna alle gerechten voor één dag in de week vegetarisch waren. Toen de resultaten tegenvielen besloot onze alma mater het over een andere boeg te gooien. De Omgekeerde Resto, met als proefkonijn resto Sint-Janvest, zag het licht aan het begin van het nieuwe academiejaar.

"Ne jettez jamais un papier"

7 oktober 2013 — door Willem-Jan Persoons

Verborgen in een achterkamer van de Boekentoren bevindt zich een heel bijzonder archief dat bekendstaat als de Vliegende Bladen. De naam laat dan wel veel aan de verbeelding over, een bezoek aan de collectie maakt snel duidelijk waarom deze zo waardevol is.

Achterklap

7 oktober 2013 — door Lieselot Le Comte

Boekkort

7 oktober 2013 — door Lieselot Le Comte

Cultuuragenda

7 oktober 2013 — door Sofie Steenhaut

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.