Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 532

Schamper 532 verscheen op 21 oktober 2013 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Op één lijn en een beetje rebels

21 oktober 2013 — door Joost Depotter & Martijn Vermeersch

“Sorry voor de rommel, we leven nog een beetje een nomadisch bestaan”, excuseren ze zich voor de start van het interview. Hun kantoren worden nog volop heringericht, de kaften liggen metershoog gestapeld op de tafel van het kleine vergaderlokaal waar ze kamperen. Hun eerste dubbelinterview in functie, maar schijn bedriegt: de violen zijn gelijkgestemd.

Muziek en het brein

21 oktober 2013 — door Willem-Jan Persoons & Yannick Verberckmoes

Muziek: elke dag worden we ermee geconfronteerd. ‘s Ochtends op de radio of via je smartphone, ‘s avonds op café of in de clubs. Muziek lijkt iets banaals te zijn, maar toch oh zo krachtig. Wat maakt muziek voor ons eigenlijk zo bijzonder?

Naughty en Amerika op het Filmfestival

21 oktober 2013 — door Tom De Maerschalck & Olivier Vander Bauwede

Het rood heeft weer twaalf dagen en nachten uitgerold gelegen voor de zalen van Kinepolis, Sphinx, Studioskoop en KASK Cinema. Omwille van haar veertigste editie charmeerde lands grootste filmfestival dit jaar de Belgische cinefiel onder de naam ‘Film Fest Gent’. Wat u mogelijk gemist hebt, leest u hier.

Extra lessen voor ijverige studenten

21 oktober 2013 — door Dylan Belgrado

Geloof het of niet: er zijn studenten die zonder problemen door hun bachelor en master cruisen en die hebben soms nood aan een grotere intellectuele uitdaging. Voor hen biedt de UGent sinds dit academiejaar een verbredend honoursprogramma aan dat aan die intellectuele noden zou moeten beantwoorden.

Lerarenopleiding toch niet gebuisd?

21 oktober 2013 — door Tine Eeckelaert & Fabrice Luyckx

Na de heisa rond de gebrekkige algemene kennis van onze leerkrachten en de op til zijnde hervormingen in het secundair, kon de media opnieuw smullen van een schandaal in het onderwijs. De Specifieke Lerarenopleiding (SLO) krijgt een slecht rapport. Wat betekent dit voor de leerkrachten van morgen? Wie is hiervoor verantwoordelijk? André Mottart, kersvers voorzitter van de opleidingscommissie Lerarenopleiding, reageert op de hetze en nuanceert.

Erasmus: kruisende wegen

21 oktober 2013 — door Yana Morren

Van knäckebröd, vispannenkoekjes en Belgische frietjes tot rendiervlees, het kan allemaal. Nu de Erasmussers aan het genieten, feesten én proeven zijn in een ander land, vertellen een Noorse student die in Gent studeert en een Gentse studente die in Noorwegen verblijft over hun eetrituelen en verschillen met hun thuisland.

Achterklap

21 oktober 2013 — door Lieselot Le Comte

Cultuuragenda

21 oktober 2013 — door Charlotte Vercruysse

Edito

21 oktober 2013 — door Martijn Vermeersch

Getal van de week

21 oktober 2013 — door Fabrice Luyckx

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.