Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 535

Schamper 535 verscheen op 2 december 2013 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Michel Louwagie

2 december 2013 — door Arno Vanhollebeke, Dylan Belgrado & Eva Van Ootegem

De moeilijke start na de inhuldiging van de nieuwe voetbaltempel van AA Gent zorgde voor veel druk, maar nu lijkt een beter tijdperk aan te breken. Michel Louwagie, de huidige manager van de club, is zijn job na 24 jaar nog niet beu en gelooft in een positieve toekomst voor zijn ploeg.

Don't stop me now

2 december 2013 — door Arno Vanhollebeke & Dylan Belgrado

De behandeling van seropositieve patiënten is er de laatste decennia enorm op vooruitgegaan en hiv kan in de meeste gevallen succesvol onderdrukt worden. N.a.v. de Wereldaidsdag — 1 december — kijken we hoe het onderzoek naar het virus er tegenwoordig voor staat, met name in het Aids Referentiecentrum (ARC) te Gent.

Sarah Ferri

2 december 2013 — door Thomas Smolders & Olivier Vander Bauwede

Dancing at the supermarket, between flour and marmelade.” Toegegeven, ons zal je niet zo snel door ‘de Match’ of de Lidl zien dansen, maar muzikante Sarah Ferri gaat het goed af. Met haar debuutalbum ‘Ferritales’ stond ze maar liefst 37 weken in de Vlaamse hitlijsten. Swingende jazz waarbij alle vooroordelen over het genre overboord worden gegooid.

Bom onder sociale studentenhuisvesting (update)

2 december 2013 — door Tobe Steel, Joost Depotter & Frédéric Piccavet

De afspraak tussen private bouwpromotoren en de Gentse onderwijsinstellingen om minstens twintig procent van de koten aan te bieden tegen een verlaagd tarief, staat op losse schroeven. Het Grondwettelijk Hof verklaarde de basis voor die afspraak, een deel uit het Vlaamse Grond- en Pandendecreet, ongrondwettelijk.

Vreemde vogels willen de macht

2 december 2013 — door Adel Mouchalleh & Tobe Steel

In april kiezen de studenten nieuwe vertegenwoordigers in de bestuursorganen van de UGent. Project Kiwi vormt een nieuw strategisch blok dat kandidaten groepeert, hen ondersteunt bij de kiescampagne en een kwaliteitslabel wil zijn naar de kiezers toe.

VGSO maakt komaf met zogenaamd artsentekort

2 december 2013 — door Tom De Maerschalck

Het is hommeles bij de geneeskundestudenten. Er zou een tekort aan artsen heersen in België, volgens de Franstalige pers. “Dat is geenszins waar”, horen we aan Vlaamse kant. Jens Goeteyn van het Vlaams Geneeskundig StudentenOverleg (VGSO) licht toe en ontkracht en passant enkele mythes rond geneeskunde.

Achterklap

2 december 2013 — door Arno Vanhollebeke

Cultuuragenda

2 december 2013 — door TJ

De wondere wereld van π

2 december 2013 — door Fabrice Luyckx

Toen God de aarde schiep, besliste hij dat wiskundigen geen leven mochten hebben. Zo bepaalde hij dat de omtrek van de simpelste vorm ter wereld werd berekend met een getal dat geen einde kent, namelijk pi. Of π. Of 3,14159265358979323846264338327950288...

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.