Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 536

Schamper 536 verscheen op 16 december 2013 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Afbrokkelend UGent?

16 december 2013 — door Joost Depotter & Frédéric Piccavet

Tussen 2009 en 2018 investeert de Universiteit Gent een slordige 400 miljoen euro in haar patrimonium. In 2018 dreigt echter een financiële kater door onverwachte uitgavenposten en beperkte steun van de Vlaamse Overheid. Zelfs een lening aangaan op de private markten behoort nu tot de mogelijkheden. En dat zou een primeur zijn.

Spelen met chemie

16 december 2013 — door Esther Sevens & Fabrice Luyckx

Wie dacht dat chemie een ver-van-zijn-bedshow was, denkt beter twee keer na. Met slechts een paar spullen uit de keukenkast van mama kan een wondere wereld van chemie opengaan. Al blijft het ook gewoon het perfecte excuus om eens goed te smossen en niet te studeren.

GTA in Gent

16 december 2013 — door Dylan Belgrado

Liefhebbers van Grand Theft Auto kunnen binnenkort al schietend rondrijden in Gent. Lucas Selfslagh en zijn team zijn er namelijk in geslaagd om verschillende buurten van Gent na te bouwen voor het videospel en binnenkort zal Ghent Theft Auto gratis te downloaden zijn op hun website.

De pu-pillen van vandaag

16 december 2013 — door Arno Vanhollebeke & Brecht Vissers

Morgen heb je examen economie. Je begon gisteren pas met studeren en pagina twee ligt nog altijd open op je bureau, nog driehonderdentwaalf te gaan. Er zit niets anders op dan een nachtje doordoen, in opperste concentratie. Wat als er een middeltje bestond om je daarbij te helpen?

On the Origin of

16 december 2013 — door Willem-Jan Persoons

God mag dan misschien alwetend zijn, de gemiddelde student blijft onwetend over zijn eigen vierkante meter. Omdat God tot op heden weigerde die kennis met ons te delen, doet Schamper dat in zijn plaats. Vandaag: Het Gentse Manneken Pis.

Achterklap

16 december 2013 — door Arno Vanhollebeke

Cultuuragenda

16 december 2013 — door Yana Morren

De beste antwoorden op een onmogelijk examen

16 december 2013 — door Adel Mouchalleh

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: examens met open vragen waarvan je nooit in je leven gehoord hebt. Velen laten die vraag voor wat zij is, maar dat is ondertussen te mainstream geworden. Ziehier de beste antwoorden die je een bezoek aan de prof zullen garanderen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.