Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 537

Schamper 537 verscheen op 17 februari 2014 onder hoofdredactie van Martijn Vermeersch.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Intelligent textiel

17 februari 2014 — door Fabrice Luyckx & Arno Vanhollebeke

Voorlopig hoeft u zich nog geen zorgen te maken: het moment dat uw T-shirt slimmer wordt dan uzelf is nog niet voor vandaag. Maar dat de evolutie in intelligent textiel voorlopig niet te stoppen is, valt niet te ontkennen.

Lam Gods krijgt stevige beurt

17 februari 2014 — door Arno Vanhollebeke

Gedurende meer dan vijfhonderd jaar werd het Lam Gods van hot naar her verhuisd. Door de Duitsers gestolen tijdens Wereldoorlog II werd het in 1945 in een Oostenrijkse zoutmijn teruggevonden. Al die verplaatsingen kwamen dit pareltje van de Vlaamse Primitieven niet ten goede en in oktober 2012 startte een grondige restauratie.

Imperfecte beslissingen

17 februari 2014 — door Tobe Steel

Volgende week spreekt Noreena Hertz in de Vooruit in Gent over hoe we dagelijks meer dan tienduizend beslissingen nemen. In haar recentste boek Eyes Wide Open rijkt de vooraanstaande Engelse econome tal van tips aan om in een complexe samenleving vol onzekerheid en met een wirwar aan informatie toch tot betere beslissingen te komen.

Verhoging inschrijvingsgeld geen politiek taboe meer

17 februari 2014 — door Joost Depotter, Arno Vanhollebeke & Frédéric Piccavet

Als we uitgaan van de waarschijnlijke coalities voor de volgende Vlaamse regering, is een aanzienlijke verhoging van het inschrijvingsgeld nakend, komt er zeker een oriëntatieproef in het secundair onderwijs en is de kans op een brede goedkeuring van de tweejarige masters zo goed als onbestaande.

Ghent In Motion

17 februari 2014 — door Brecht Vissers

Rond de kerstperiode verscheen er een mysterieus filmpje online: een trailer voor een film waarin de hoofdrol is weggelegd voor Gent. Alle Gentenaars worden door een zekere Michael Tiger opgeroepen om met hun idee voor de film op de proppen te komen.

Studeren in de oorlog

17 februari 2014 — door Adel Mouchalleh

Terwijl wij jammerden over onze blok, zaten er studenten in onmenselijke situaties te studeren waarin explosies dagelijkse kost zijn. Studeren in Syrië: “De oorlog is geen excuus om slechte punten te halen. Niets houdt me tegen!”

Achterklap

17 februari 2014 — door Arno Vanhollebeke & Frédéric Piccavet

Cultuuragenda

17 februari 2014 — door Yana Morren

Edito

17 februari 2014 — door Martijn Vermeersch

Filmkort

17 februari 2014 — door Arno Vanhollebeke

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.