Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 546

Schamper 546 verscheen op 3 november 2014 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"We hadden 1.100 euro kunnen vragen"

3 november 2014 — door Arno Vanhollebeke & Pieter De Smet

Ze had nul euro willen en 1.100 euro kunnen vragen. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) beleeft drukke tijden wat betreft compromissen sluiten en brandjes blussen. En het inschrijvingsgeld is lang niet het enige wat haar wakker houdt.

Voorstanders van besparingen

3 november 2014 — door Selin Bakistanli & Jan Delaeter

Bourgeois, Crevits, van ons krijg je niets!”, het is maar een van de vele leuzen die gescandeerd wordt tijdens betogingen tegen de besparingen op het hoger onderwijs. Maar niet elke student volgt wat de studentenvertegenwoordigers gretig uitroepen.

The conquest of condoms

3 november 2014 — door Laetitia Mouton

De ene student spendeert zijn vrije tijd in de Overpoort, de andere blokt zich dag in dag uit kapot. Toch zijn er andere manieren om je extracurriculaire activiteiten in te vullen. Student-ondernemer zijn is daar een van.

Welp

3 november 2014 — door Ine Van Nuffel

Mintekens bij Erasmus+

3 november 2014 — door Simon Hoebeke

Dit academiejaar is het nieuwe Erasmus+ programma van start gegaan. Met dat geïntegreerde programma wil de Europese Unie het ingeslagen pad richting de internationalisering van het onderwijs verder en beter bewandelen. Er zitten echter nog een paar vervelende kiezels in de schoen.

Verrechtsing Raad van Bestuur

3 november 2014 — door Selin Bakistanli & Thomas Jacobs

In de Raad van Bestuur van de UGent zetelen naast de rector en haar collega-hotemetoten ook vertegenwoordigers van alle geledingen van de UGent. Die werden vorig jaar tijdens tumultueuze verkiezingen vernieuwd. Aan het begin van dit academiejaar werden de externe vertegenwoordigers aangeduid. En dat had wat voeten in de aarde.

Sculptures & Drawings

3 november 2014 — door Laura Massa

Op 18 oktober opende het S.M.A.K. de deuren van Berlinde De Bruyckeres expo ‘Sculptures & Drawings’. Hiermee biedt de Gentse kunstenares een blik op de helft van haar indrukwekkende internationale carrière met als hoogtepunt de Biënnale in Venetië.

Fellini in het klooster

3 november 2014 — door Wouter De Rycke

Geen Film Fest zonder expo. Elk jaar staat een iconisch beeld uit de filmgeschiedenis symbool voor het festival. Deze keer siert een onaardse blondine met een belachelijk grote boezem de affiche. Wie anders dan grootmeester Federico Fellini kon dat bedacht hebben?

Sint-Pietersnieuwstraat autovrij

3 november 2014 — door Brecht Vissers

Het nieuwe mobiliteitsplan van Stad Gent is met zijn 234 pagina’s qua dikte vergelijkbaar met The Picture Of Dorian Gray. Het plan valt niet meteen een literair stokpaardje te noemen, maar is daarom niet minder baanbrekend.

"Women belong in the kitchen."

3 november 2014 — door Pieterjan Schepens & Aaricia Lambrigts

Lieve Macken, onderzoekster aan de UGent, laat the monkey out of the sleeve over waarom Google Translate u frustreert als u het nodig hebt en amuseert als u het niet nodig hebt. Met als bonusmateriaal: zelfs een vertaalmachine kan het afleren om seksistisch te zijn.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.