Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 550

Schamper 550 verscheen op 16 februari 2015 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Kater voor Student Kick-Off

16 februari 2015 — door Laetitia Mouton & Arno Vanhollebeke

Student Kick-Off mist jaarlijks tienduizenden euro’s aan inkomsten omdat de vrijwilligers gratis drank weggeven. In 2013 ging meer dan 70.000 euro, 43% van de drankomzet, verloren. Tijdens de meest recente editie besloot de organisatie hiertegen op te treden. Enkele vrijwilligers leggen de vinger op de wonde. “Werken voor de Kick-Off is echt oneerlijk.”

De Brug breidt uit

16 februari 2015 — door Arno Vanhollebeke & Esther Beeckaert

Na de Boekentoren, de Plateau en de Rozier worden voorbijgangers in de Sint-Pietersnieuwstraat alweer geconfronteerd met een bouwterrein in het hart van de universiteitsbuurt. Ditmaal in en rond de Brug. Wat gaat er gebeuren met onze geliefde resto?

We Came to Dance

16 februari 2015 — door Willem-Jan Persoons

In de documentaire We Came to Dance neemt regisseur Didier Volckaert de menselijke dierentuinen tijdens de wereldexpo’s onder de loep. Maar zijn verhaal omvat meer dan dat. De Gentse regisseur wil hiermee ook hedendaagse problematieken aankaarten.

Radioactiviteit is overal

16 februari 2015 — door Amelia Malfait & Willem-Jan Persoons

Radioactiviteit voorziet ons van energie, draagt bij aan de evolutie, maar zorgt evengoed voor erfelijke ziektes en wereldrampen. Het is overal en nergens. Een wetenschappelijk verantwoorde blik op een fenomeen dat onzichtbaar je leven bepaalt.

Edito

16 februari 2015 — door Frédéric Piccavet

Let’s get 3-dimensional

16 februari 2015 — door Adel Mouchalleh

De ene student spendeert zijn vrije tijd in de Overpoort, de andere blokt zich dag in dag uit kapot. Toch zijn er andere manieren om je extracurriculaire activiteiten in te vullen. Student-ondernemer zijn is daar een van.

Universiteiten en steden, partners in crime?

16 februari 2015 — door Frédéric Piccavet

Europese steden en haar universiteiten hebben elkaar vandaag meer dan ooit nodig. Vaak ontbreekt echter die broodnodige onderlinge samenwerking. Een dertiental universiteitssteden sloegen daarom drie jaar geleden de handen in elkaar en richtten een netwerk op om te werken aan deze onderlinge relatie.

Driewerf hoera!

16 februari 2015 — door Louise Gevaert & Vanessa McClelland

Zijn ze underground? Of zijn het mainstream hipsters? Geen van beide. Kasper-Jan en Herlinde Raeman, broer en zus en dragende schouders, blikken terug op drie jaar Subbacultcha!, taart en kronen incluis.

Achterklap

16 februari 2015 — door Thomas Jacobs

Adolphe Quetelet: bovengemiddeld interessant

16 februari 2015 — door Selin Bakistanli

Adolphe Quetelet viert in deze week zowel zijn geboorte- als sterfdag, respectievelijk 22 en 17 februari. Hij was een erg belangrijk man voor de wetenschap, zowel op nationaal én internationaal vlak. Toch lijkt de doorsnee student niet zo veel over hem te weten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.