Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 551

Schamper 551 verscheen op 2 maart 2015 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Cara's voor een halve euro

2 maart 2015 — door Amelia Malfait

De nachtwinkel, heilige plaats voor de alcohollievende student, kreeg onder de huidige regering opmerkelijk vaak het etiket ‘imagoverlagend’ opgeplakt. Al langer is het in de ogen van de gemiddelde elitaire kloothommel een obscure en vage plek. Ik noem geen namen. Antwerpen. Omdat er nu telkens maar over wordt verteld, komt nu het woord van de nachtwinkel te Gent zelf aan bod: “De Stad Gent discrimineert ons.”

Studiebegeleiders onder druk

2 maart 2015 — door Arno Vanhollebeke & Eva Christiaens

Universiteit Gent wil meer inzetten op de individuele begeleiding van studenten. De werklast van de studie- en trajectbegeleiders ligt echter nu al bijzonder hoog, zo getuigen enkelen onder hen: “Ik werk in piekperiodes tot 14 uur per dag, met stress en gezondheidsklachten als gevolg.”

Maximizing benefits, minimizing risks

2 maart 2015 — door Vanessa McClelland

Twijfelen, niet zeggen wat ze echt denken en achteraf van gedacht veranderen: als het op ggo-regelgeving aankomt zijn politici in de EU net als vrouwen. Een Europese opt-out kan misschien een oplossing zijn, maar of dit de juiste is...

“Ik hoop dat het nooit als werken zal aanvoelen”

2 maart 2015 — door Brecht Vissers

Het heeft niets met Lord Byron te maken, de groepsnaam van de Gentse groep Byron Bay, hoewel we de poëtische kwaliteiten van Tom Verstappen en zijn indiefolk-elektropopband (What’s in a genre name?) zeker niet in twijfel willen trekken.

De bastaardzonen van Mumford

2 maart 2015 — door Agathe Danon

Waar de drie heren van Bear’s Den amper een jaar geleden gratis optraden in de Gentse Café Video, gaven ze vorige maand in een uitverkochte Botanique het beste van zichzelf. Doorgezakt op een zetel in de bar met muts, baard en apple-laptop, zoals het een echte artiest betaamt, nam banjospeler Joey Haynes even de tijd voor een kort interview.

Edito

2 maart 2015 — door Frédéric Piccavet

Naar een gemodificeerde economie?

2 maart 2015 — door Koba Ryckewaert

In de VS is de teelt van ggo’s ondertussen al big business, maar Monsanto en co kloppen ook bij de Europese markt steeds harder aan. Of daar ook zal worden opengedaan, doet Europaspecialist Hendrik Vos uit de doeken.

Henk vertelt

2 maart 2015 — door Selin Bakistanli & Esther Beeckaert

We ontmoeten Henk Rijckaert in de Arca, het theater waar in 2008 zijn voorstelling Karton in première ging. Nu, zes jaar later, is de sympathieke man met de bakkebaarden niet meer weg te denken uit het comedylandschap in België.

Aerey: nest voor jonge ondernemers

2 maart 2015 — door Adel Mouchalleh

De ene student spendeert zijn vrije tijd in de Overpoort, de andere blokt zich dag in dag uit kapot. Toch zijn er andere manieren om je extracurriculaire activiteiten in te vullen. Student-ondernemer zijn is daar een van.

Griekenland: hoop of wanhoop?

2 maart 2015 — door Tom Cassauwers & Lotte Debrauwer

Europa is in crisis. De reden: de verkiezing van het radicaal-linkse SYRIZA in Griekenland. De partij van de immer dasloze Alexis Tsipras haalt veel van zijn steun uit jongeren, tot 40% van hun kiezers zijn jonger dan 25.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.