Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 552

Schamper 552 verscheen op 16 maart 2015 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Cowboy Hein

16 maart 2015 — door Arno Vanhollebeke, Simon Hoebeke & Thomas Jacobs

KAA Gent stormt op een top 3-plaats de eindfase van de competitie in. Tijd voor een gesprek met de trainer van la Gantoise over de belangrijkste bijzaak ter wereld.

Stampen nu het nog kan

16 maart 2015 — door Esther Beeckaert, Adel Mouchalleh & Simon Hoebeke

Ons magazine bestaat 40 jaar, een flinke leeftijd. Hoog tijd om een moment van zelfbezinning in te lassen en enkele existentiële vragen te stellen over ons bestaan als studentenmedium. Introspectie is uiteraard veel leuker in dialoog met andere jongerenmedia. Wij traden dan ook in gesprek met drie concullega’s. Eerst aan beurt: StampMedia.

Studentenmedia worden groot

16 maart 2015 — door Esther Beeckaert, Simon Hoebeke & Adel Mouchalleh

Niet alleen wij houden ons bezig met studentenjournalistiek. Ook in Leuven bestaat er een studentenblad, dat eveneens al meer dan veertig jaar bestaat, Veto. Dat er een universiteit in Leuven is, wist je hopelijk wel. Zielsgenoten vinden we ook bij Urgent.fm, de Gentse studentenradio.

Uit liefde voor de lach

16 maart 2015 — door Simon Hoebeke & Esther Beeckaert

How do you celebrate women’s day, Marcel?” “Wiz as many as pozzible, ov courze!” Nee, voor zeemzoete complimentjes moest u op Internationale Vrouwendag niet in de Live Comedy Club in het Arca Theater zijn. Om uw lachspieren te laten kietelen des te meer. No kiddin’!

Taalonthaalmoeders

16 maart 2015 — door Selin Bakistanli

Taalonthaal is wellicht het meest bekend om de taaltips die veel studenten aan de Universiteit Gent per mail ontvangen. Maar wie zijn de drijvende krachten achter dit project? Een ding is zeker: “We zijn geen taalnazi’s die mensen aanvallen wanneer ze een fout maken.”

Edito

16 maart 2015 — door Frédéric Piccavet

Schamper, huppelend als een konijn, smeuïg als een slagroomtaart

16 maart 2015 — door Ine Van Nuffel

Ine Van Nuffel is dochter van Schampers tweede hoofdredacteur Rik en één van de drijvende krachten achter ‘Blad zonder synoniem’, de tentoonstelling over 40 jaar Schamper.

Duizend-en-een-kunstencentrum

16 maart 2015 — door Selin Bakistanli & Aaricia Lambrigts

Kunstencentrum Vooruit verwelkomt met Khadija El Bennaoui haar nieuwe artistiek leider, de opvolger van Barbara Raes. El Bennaoui kijkt uit naar wat zeker en vast een interessante ervaring zal worden.

Fotopagina

16 maart 2015 — door Tim Demel

Vorig weekend konden we voor het eerst in maanden weer genieten van een goede portie zon. Als bij toeval vond aan de Blaarmeersen ook de vijfde editie van de Bibberduik plaats. Een beeldverslag van onze man ter plaatse.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.