Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 553

Schamper 553 verscheen op 30 maart 2015 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Jarenlang contractueel wanbeleid aan UGent

30 maart 2015 — door Arno Vanhollebeke, Thomas D'hiet, Simon Hoebeke & Fabrice Luyckx

Universiteit Gent verdient een onvoldoende voor arbeidsrecht. Onwettige contracten, niet-toegekende pensioenrechten en discriminatie tussen werknemers. “De UGent maakt haar eigen arbeidsreglement”, klinkt het.

Durf Pesten

30 maart 2015 — door Arno Vanhollebeke, Thomas D'hiet, Simon Hoebeke & Fabrice Luyckx

Burn-outs, vriendjespolitiek, pesterijen en angst. Het rommelt aan de Universiteit Gent. Het welzijnsbeleid voor de meer dan 9.300 werknemers krijgt langzaamaan vorm. En dat is maar goed ook, want zowel bij de centrale diensten als aan de faculteiten weerklinken verontrustende signalen.

Kaasschijf twee

30 maart 2015 — door Amelia Malfait & Yob Hillewaert

Ze zijn in Amerika hun tweede plaat gaan opnemen bij sir Legend Steve Albini. Een tweede muzikale nekbreuk in je hoofd. Hoewel deze pagina’s zouden moeten gevuld zijn met de woorden “luister gewoon naar de plaat”, hier een paar overbodige vragen aan Pieter-Paul Devos, frontman van Raketkanon.

Van Oude Menschen, de dingen die voorbij gaan

30 maart 2015 — door Lieselot Le Comte & Pieter Gordts

Naarstig buigt een oude man zich over een stuk vergeeld perkament. Dagen en dagen tracht hij nu al de eeuwenoude handschriften bij kaarslicht te ontcijferen, het glas rode wijn nooit veraf. Stilaan groeit het besef dat de wereld enkel gered kan worden door de homo-erotische vriendschapsband tussen twee kleine jongens met schattige krullen op de proef te stellen.

Mannen van god

30 maart 2015 — door Olivier Vander Bauwede & Amelia Malfait

Is geloof onderhevig aan verandering? We debatteerden, filosofeerden en theologiseerden met twee religieuze leiders uit Gent: een bisschop en een imam.

Academic Labs: het platform van de toekomst

30 maart 2015 — door Lei Lei Lau

De ene student spendeert zijn vrije tijd in de Overpoort, de andere blokt zich dag in dag uit kapot. Toch zijn er andere manieren om je extracurriculaire activiteiten in te vullen. Student-ondernemer zijn is daar één van.

Vranckx en de (oer)nomade

30 maart 2015 — door Esther Beeckaert

Velen onder jullie worden waarschijnlijk warm van het romantische idee na je studies in het buitenland het avontuur op te zoeken. Voor Thomas Van de Putte werd deze droom een journalistieke realiteit. Als naar eigen zeggen ‘eerste der nomaden’ trok hij er voor het Canvas project Vranckx en de Nomaden met camera in de hand op uit.

Edito

30 maart 2015 — door Frédéric Piccavet

De kunst van het crashen

30 maart 2015 — door Laura Massa

Griezelverhalen voor ettertjes

30 maart 2015 — door Suzanne Grootveld & Lieselot Le Comte

Insecten, spinnen, maar ook krabben en kreeften; ze zijn de werkelijke heersers van onze planeet. De reden van hun heerschappij schuilt in de succesvolle evolutie die de geleedpotigen, zoals dat amalgaampje genoemd wordt, hebben doorgemaakt. Nieuw onderzoek bewijst dat we die evolutie niet altijd even goed kennen en onze kennis ervan voortdurend moeten bijschaven.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.