Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 554

Schamper 554 verscheen op 20 april 2015 onder hoofdredactie van Frédéric Piccavet.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

De grote verzoening?

20 april 2015 — door Selin Bakistanli & Thomas Jacobs

Het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) en Actief Linkse Studenten (ALS) staan allebei garant voor spektakel. Recent werd het Politiek-Filosofisch Konvent (PFK) met de schorsing en ‘hererkenning’ van ALS en de open brief van KVHV het toneel van wel erg veel politiek drama.

Associaties 2.0?

20 april 2015 — door Frédéric Piccavet & Arno Vanhollebeke

Hogescholen en universiteiten moeten beter leren samenwerken. Zeker nu ze krap bij kas zitten. Kunnen associaties, die ooit dienden om hogeschoolopleidingen te integreren in de universiteit, zichzelf heruitvinden of verworden ze tot wat ze vandaag al lijken te zijn: een lege doos?

Stuvers kritisch over plannen onderzoeksmaster

20 april 2015 — door Jessie Van Cauter & Thomas Jacobs

Samen met de UA en de VUB heeft de UGent plannen voor een tweejarige onderzoeksmaster in de filosofie, gericht op studenten met doctoraatsambities. Ondanks het bestaande verbod op nieuwe opleidingen keurde het bestuurscollege van de UGent vorige maand de aanvraag goed.

“Ik wil wel vogelspotter worden”

20 april 2015 — door Arthur Joos

“Pas op, alles is hier aan het vorten,” waarschuwt hij ons wanneer we hem bij hem thuis opzochten, “het spookt hier.” Op zijn vingernagels naar eigen zeggen de restanten van een dood moment, onder de vorm van veelkleurige nagellak.

12 uren lopen

20 april 2015 — door Simon Hoebeke

Woensdag 29 april, 0900 hours. D-Day voor elke studentenvereniging die sportieve glorie hoog in het vaandel draagt. Duizenden getrainde gladiatoren vullen, loopschoen om de voet, met killersblik de arena van het Sint-Pietersplein. Objectief: toerkes lopen. 12 fokking uur lang.

Ghent Living Labs

20 april 2015 — door Adel Mouchalleh

In een ver vervlogen verleden namen stadsbesturen, bedrijven en overheidsdiensten beslissingen zonder rekening te houden met de stakeholders, zelfs wanneer die genomen maatregelen hinder zouden kunnen veroorzaken. Met Ghent Living Lab gaat het vandaag gelukkig anders.

Helden uit de ondergrond

20 april 2015 — door Laura Massa

Zenuwachtig, dat zijn ze. Interviews geven doen ze naar eigen zeggen veel te weinig, maar daar komt binnenkort vast verandering in. Maak kennis met de derde plaat van The Hickey Underworld in dit dubbelgesprek met frontman Younes Faltakh en drummer Jimmy Wouters.

Edito

20 april 2015 — door Frédéric Piccavet

Liefde vol lente

20 april 2015 — door Andries Rosseau

Aangezien het lente is en de zon verschrikkelijk kriebelde, had ondergetekende zin om eens wat anders te schrijven. Bij deze nemen we u mee op een kleine wandeling doorheen een bijna volledig fictief park en dito verhaal. Dit alles doorspekt met de nodige wetenschappelijke knipogen natuurlijk.

"Muziek is het wielrennen van Amerika"

20 april 2015 — door Yob Hillewaert & Nicolas Van Laere

De Gentse zanger The Bony King of Nowhere is al lang geen onbekende meer. Bovendien noemt hij zichzelf nu liever Bony King. Welk gezicht gaat schuil achter de stem die al wekenlang de afrekening van Studio Brussel kleurt?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.