Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 556

Schamper 556 verscheen op 21 september 2015 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

SIMON says

21 september 2015 — door Esther Beeckaert & Arthur Joos

Een test nog voor de eigenlijke examens bezig zijn? Dat kan volgens Hilde Crevits. Vlaams minister van Onderwijs maakt zich sterk dat prestaties in het hoger onderwijs met de SIMON-test gemeten kunnen worden. Maar is dat zo?

Van de rubberbootjes naar de schoolbanken

21 september 2015 — door Adel Mouchalleh & Amelia Malfait

Over de vluchtelingen is de laatste maanden enorm veel inkt gevloeid. Schrijnende beelden lijken naar de keel te grijpen bij de grote massa tegenwoordig. Helaas wordt als gevolg daarvan het kritisch denkvermogen bij de sensatiezoeker uitgeschakeld. De ene heeft het over de vluchtelingenproblematiek, de andere over de vluchtelingenthematiek.

Tien jaar Student Kick-Off

21 september 2015 — door Olivier Vander Bauwede

Ach, herinnert u zich nog die eerste Student Kick-off? Dan is het hoog tijd om uw studies te beëindigen en een job te zoeken, want ons aller geliefde studentenfestijn is al aan haar tiende editie toe! Daarom haalden wij voor u de annalen uit het stof, spraken met de nog levende veteranen en deden enkele archeologische opgravingen.

From sewer to brewer

21 september 2015 — door Laura Massa & Nicolas Van Laere

In de hemel is geen bier, daarom drinken we het hier. Om God toch niet te boos te maken, kunnen we het beter ecologisch brouwen. De hel is ‘t schijnt niet zo leuk. Daarom brouwen bio-ingenieurs Denis De Wilde en Wouter Naessens zelf hun bier met afvalwater. Prosit!

Stellenbosch op stelten

21 september 2015 — door Koba Ryckewaert & Michiel Geldof

Aan de Universiteit Stellenbosch (US), een zusterinstelling van de UGent, zijn momenteel studentenprotesten aan de gang. De protestbeweging klaagt racisme aan op de overwegend blanke universiteit en richt zich tegen het Afrikaans als onderwijstaal.

Are we not drawn onward to new erA

21 september 2015 — door Koba Ryckewaert, Laetitia Mouton & Marie Van Oost

Op 24 september gaat Are we not drawn onward to new erA van theatergezelschap Ontroerend Goed in première in de Vooruit. De voorstelling is, net zoals de titel, een palindroom: je kan ze van voren naar achteren en van achteren naar voren bekijken.

Grimmig genootschap

21 september 2015 — door Selin Bakistanli, Charlotte Van Acker & Laetitia Mouton

“De UGent is meer dan studeren alleen”, luidt het motto van de campagne Durf Doen. Die heeft als doel engagement bij studenten aan te wakkeren. Zie je echter door de bomen het sprookjesbos niet meer? Deze broodkruimels wijzen je de weg.

Pandakak to the rescue!

21 september 2015 — door Adel Mouchalleh

Groentjes uit Gent

21 september 2015 — door Liz Dvorkina & Justine Vergotte

Acco maakt kennis met u

21 september 2015 — door Charlotte Van Acker

De boekhandel die in 1960 in Leuven opgericht werd, verovert ondertussen ook Gent. Studenten aller faculteiten, graag uw aandacht voor een boeken- en cursusleverancier die de mening van studenten apprecieert.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.