Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 557

Schamper 557 verscheen op 5 oktober 2015 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

De kern van ecomodern

5 oktober 2015 — door Suzanne Grootveld & Vanessa McClelland

De planeet mag dan steunen en kreunen, in harmonie met de natuur leven is voor de primitieven. Ontkoppeling van menselijk welzijn en milieu-impact is de oplossing volgens een nieuw soort milieuactivisten. Leve het Antropoceen!

Engageer u (vooral niet)

5 oktober 2015 — door Laura Massa & Adel Mouchalleh

Engagement is zwaarbeladen en allerminst sexy. Praesidia krijgen hun functies niet gevuld. De wereld gaat naar de kloten. Toch kan u nog wat voor de maatschappij betekenen! Maar waar te beginnen? We legden ons oor te luister bij het FK, de GSR, en vroegen gespecialiseerde uitleg aan ontwikkelingspsycholoog Wim Beyers.

Film Fest Gent

5 oktober 2015 — door Nicolas Van Laere & Suzanne Grootveld

Het is weer die tijd van het jaar. Filmfanaten leggen hun coltrui klaar, zetten hun meest pretentieuze gezicht op en trekken met hun thermos koffie en een lichte rokershoest naar de cinemazalen. U raadt het, tijd voor Film Fest Gent.

"Als ik naar de les ga, val ik toch in slaap."

5 oktober 2015 — door Pieter Gordts & Yob Hillewaert

Terwijl de gemiddelde voetballer niet verder komt dan een combo ‘zetel – playstation’, zit Thomas Foket na de training met zijn neus tussen de boeken. Hoe hij erin slaagt een carrière als rechtsachter van AA Gent met die van rechtenstudent te combineren? Door niet naar de les te gaan, tiens.

Edito

5 oktober 2015 — door Brecht Vissers

May the Facts be with you

5 oktober 2015 — door Wouter De Rycke & Olivier Vander Bauwede

De gouden bikini van prinses Leia. Een eenvoudig doel. Een moeilijke taak. Lang leek het erop dat het bij een ijdele wensdroom zou blijven. De vijfentwintigste verjaardag van de bekendste sciencefictionkermis van het land bood nieuwe hoop.

Een kopje fokkie

5 oktober 2015 — door Nicolas Van Laere

On the origin of: Groot Begijnhof Sint-Elisabeth

5 oktober 2015 — door Marije De Decker

God mag dan misschien alwetend zijn, de gemiddelde student blijft onwetend over zijn eigen vierkante meter. Omdat God tot op heden weigerde die kennis met ons te delen, doen wij dat in zijn plaats. Vandaag: het Groot Begijnhof Sint-Elisabeth.

Togapraat

5 oktober 2015 — door Selin Bakistanli

Vrijdag 18 september verklaarde Anne De Paepe het nieuwe academiejaar voor geopend. Proffen halen hun mooiste baret uit de kast en de rector laat voor de gelegenheid haar hermelijn nog eens uit. Toeters en bellen troef.

"Ik ben verliefd op biologie"

5 oktober 2015 — door Laetitia Mouton & Marie Jacobs

Terwijl boven de bassen bonkten voor de openingsfuif van het GFK, werd in de kleine theaterzaal van de Vooruit het startschot gegeven van ‘Belezen Wetenschappers’. Een literair wetenschappelijk salon 2.0 waarbij vicerector Freddy Mortier, professor Ronald Soetaert en academisch beheerder Koen Goethals — “omdat het niet altijd Carl Devos moet zijn” — de nieuwe verlichting probeerden aan te wakkeren.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.