Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 558

Schamper 558 verscheen op 19 oktober 2015 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Kabinet Crevits

19 oktober 2015 — door Koba Ryckewaert, Esther Beeckaert & Brecht Vissers

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) staat aan het roer bij storm op zee. Terwijl het onderwijs voor het tweede jaar de broekriem aanhaalt, bespreekt Crevits de besparingen, de oriënterings- en toelatingsproeven, en engagement bij studenten.

Film Fest Gent

19 oktober 2015 — door Sofie Steenhaut, Olivier Vander Bauwede, Wouter De Rycke & Shauni De Gussem

Cannes. Venetië. Berlijn. Gent. Ook dit jaar plaatst de stad aan de Leie zich in dit prestigieuze rijtje. Tientallen vertoningen en bijhorende evenementen palmen de zalen in voor het grootste filmfestival van de lage landen. Maar wat maakt ons zo speciaal?

Voorwaarts, Mars!

19 oktober 2015 — door Andries Rosseau & Olivier Vander Bauwede

Met de recente mediastorm over stromend water op de rode planeet en vervolgens het Hollywoodsucces van The Martian is er geen twijfel meer: Mars is hot, en dat ondanks haar gemiddelde temperatuur van min 60 graden celsius. Alle nerdy facts over Mars die u altijd al wilde weten, leest u hier.

Iedereen gezond

19 oktober 2015 — door Andries Rosseau & Aaricia Lambrigts

Over de invoering van de ‘suikertaks’, waarmee de Vlaamse Regering het gebruik van frisdranken wil beperken, is nog lang het laatste niet gezegd. Wij wogen de pro’s en de contra’s af van een taksenbeleid.

Lijnen/het been

19 oktober 2015 — door Lieselot Le Comte & Laura Massa

Bent u sinds uw kindertijd nooit verder geraakt dan stokventjes? Schaaf uw techniek bij vanaf 10 oktober tot 31 januari in het S.M.A.K. Daar onderlijnt de tentoonstelling Drawing: the bottom line de minder bekende aspecten van tekenkunst.

“Jij bent wel heel mooi voor een zwarte”

19 oktober 2015 — door Arthur Joos, Bert Cambier & Marie Jacobs

“Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.” Deze gevleugelde woorden van popicoon Thé Lau zijn in het licht van de vluchtelingencrisis brandend actueel. Migratie blijft een thema dat leidt tot debatten waar zelfs de meest pientere politici hun vingers aan verbranden.

"We leven op hoop voor 2017"

19 oktober 2015 — door Selin Bakistanli & Brecht Vissers

In de Vlaamse Regering is het voorontwerp voor de onderwijsbegroting goedgekeurd. Het hoger onderwijs zou in 2016 nog eens 28 miljoen euro moeten besparen. De Universiteit Gent stelt een protocol van ‘niet akkoord’ op, maar ziet de situatie niet optimistisch in.

All hail the pig

19 oktober 2015 — door Lorenz Kempeneers

Bitch I'm fabulous

19 oktober 2015 — door Lorenz Kempeneers

Cultuuragenda

19 oktober 2015 — door Marie Van Oost

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.