Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 559

Schamper 559 verscheen op 2 november 2015 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Ghent Innoversity

2 november 2015 — door Koba Ryckewaert & Marie Jacobs

Universiteit Gent kondigde vorige week met veel bravoure de Innoversity Challenge aan. Het concept is even funky als de naam: ons onderwijs moet innoveren, en wie weet beter hoe dat moet dan de digital natives zelf, de studenten?

Op een groen spoor

2 november 2015 — door Laura Massa & Emilie Devreese

Gewapend met een heus charter volgt Green Track haar missie: de ecologische voetafdruk van de kunstensector verkleinen. Ook kunstenaar Angelo Vermeulen draagt ecologie hoog in het vaandel. Hoe ze dat aanpakken?

Petra en de Vos: een hormonaal sprookje

2 november 2015 — door Koba Ryckewaert & Adel Mouchalleh

De Panoramareportage over hormoonverstoorders deed begin oktober heel even wat stof opwaaien, maar dat ging even snel weer liggen. Terecht, of stevenen we onbezorgd op een nieuw wereldwijd gezondheidsschandaal af?

Fantaseren met Fibonacci

2 november 2015 — door Nicolas Van Laere

Tour des Galeries

2 november 2015 — door Laura Massa, Lieselot Le Comte & Agathe Danon

Ja, wij zijn die obligate IKEA-kunst aan de muren van ons kot ook beu. Ja, wij zouden ook liever Rinus Van de Velde of Michaël Borremans de wanden laten sieren. Ja, wij verstaan uw budgettaire verzuchtingen. Gelukkig zijn er goedkopere alternatieven om van kunst te genieten. Een selectie toegankelijke galerieën met net dat tikkeltje extra.

Turkse verkiezingen: Erdofan?

2 november 2015 — door Laura Massa & Suzanne Grootveld

Na het verlies van de meerderheid en bijgevolg mislukte pogingen tot coalitievorming, besliste Recep Tayyip Erdogan om over te gaan tot vervroegde verkiezingen. Op 1 november is het zover en kiest het Turkse volk haar nieuwe leider.

Achterklap

2 november 2015 — door Selin Bakistanli

Cultuuragenda

2 november 2015 — door Marie Jacobs

De Toverpoort

2 november 2015 — door Sofie Van der Cruysse

Met dezelfde bril als zijn Beatles-naamgenoot baat John zijn rockcafé in de Overpoort uit. Het Genoegen trekt vooral anciens en vaste klanten aan. “Dat is allemaal anders sinds Facebook. Mensen hebben geen stamcafés meer, maar gaan waar de hype hen brengt.” Ongedeerd door dit gegeven zet hij een volgend nummer op en kweelt naar gewoonte de eerste drie zinnen van de songtekst blij mee.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.