Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 560

Schamper 560 verscheen op 16 november 2015 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"De werkstudent", een catch-22?

16 november 2015 — door Esther Beeckaert, Koba Ryckewaert & Emilie Devreese

In de vorige editie publiceerden wij een lezersbrief van Ine Rossey, werkstudent aan de UGent. Zij kreeg te horen dat deelnemen aan de praktijkvakken van de master Journalistiek voor haar onmogelijk is. Een ongelukkig incident, of scheelt er iets aan het werkstudentenstatuut?

"Ik ben nogal een einzelgänger"

16 november 2015 — door Laura Massa

De vierde worp van Flying Horseman ‘Night is long’ is het resultaat van nachtenlang tandenknarsen en polijsten. Toch is het een kleurrijke plaat geworden. Wij konden alvast even in de ziel kijken van frontman-gitarist Bert Dockx.

"Technologie is altijd een soort van tool"

16 november 2015 — door Laura Massa, Marie Van Oost & Nicolas Van Laere

Computertrainingen die uw leven antidepressief inrichten? Het bestaat. Onze gesprekspartners zijn alleszins fan van technologische snufjes. Zielenknijpers in kwestie: Ernst Koster, psycholoog en prof aan de Universiteit Gent en Thomas Pattyn, dokter en psychiater in opleiding (Universiteit Antwerpen).

Grants not debt

16 november 2015 — door Eva Christiaens & Esther Beeckaert

Londen stond op 4 november op stelten, toen tienduizenden studenten de straat op kwamen uit protest tegen sterk stijgende inschrijvingsgelden. Het Verenigd Koninkrijk is al langer gekend om haar enorme studiekosten en nieuwe regeringsplannen dreigen de studiebeurzen definitief te schrappen.

De schaamte voorbij

16 november 2015 — door Marie Van Oost, Emilie Devreese & Shauni De Gussem

Schaamte beleef je individueel, maar het is ook één van de meest universele emoties. Blozen, zweten, zuchten, hakkelen of stotteren, voor velen herkenbaar in awkward situations en toch weigeren we vaak om met elkaar over schaamte te praten. Het Museum Dr. Guislain wil dat taboe doorbreken en portretteert het gevoel via verschillende kunstwerken in hun nieuwste tentoonstelling Schaamte.

Graaf, die Steenfeesten!

16 november 2015 — door Selin Bakistanli & Shauni De Gussem

We schrijven 16 november 1949, 14u30. Op het Sint-Veerleplein staan 136 studenten onopvallend in kleine groepjes te wachten. Zouden ze toen al geweten hebben dat ze de geschiedenis zouden ingaan met de grootste studentengrap ooit?

Achterklap

16 november 2015 — door Selin Bakistanli

Cultuuragenda

16 november 2015 — door Eva Christiaens

Edito

16 november 2015 — door Brecht Vissers

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.