Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 566

Schamper 566 verscheen op 11 april 2016 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

Drumcocktail van jazz en hiphop

11 april 2016 — door Yob Hillewaert & Pieter De Smet

Lander Gyselinck is hot stuff en maakt STUFF. hot. De drummer verkocht met zijn bekendste band tweemaal de handelsbeurs uit in februari. En dat is nog maar het topje van de drum stick.

Hoofdtransplantaties

11 april 2016 — door Emilie Devreese & Aaricia Lambrigts

Stelt u zich eens voor: uw hoofd, getransplanteerd op het lichaam van Ryan Gosling of Cameron Diaz. U zou bijna perfect zijn, toch? Wij hebben alvast goed nieuws, want volgens de Italiaanse dr. Canavero zijn hoofdtransplantaties vanaf eind volgend jaar mogelijk! Wauw! Of toch niet?

Ongenoegen bij uitwisselingsstudenten

11 april 2016 — door Elise Onderdeur & Arthur Joos

De bekendmaking van uitwisselingsbestemmingen aan de Universiteit Gent draaide aan verschillende faculteiten uit op een totaal fiasco. Ook studenten die op overzeese uitwisseling gaan, uitten hun ongenoegen: 125 kandidaten voor 23 beurzen, terwijl zonder beurs een kostenplaatje van €10 000 en meer geen uitzondering is.

Is proper altijd schoon?

11 april 2016 — door Elena De Bacquer, Veera Voordeckers & Sara Delva

Dagelijks onderhouden de werknemers van de buitenfirma’s de UGent: ‘s ochtends worden de gebouwen geopend, overdag schoongemaakt en ‘s avonds veilig afgesloten. Deze mensen houden de UGent proper, veilig en leefbaar. Maar hoe leefbaar is hun job?

Pounding pounding techno

11 april 2016 — door Andries Rosseau & Shauni De Gussem

Do you know where your teenager is at five o’clock in the morning? Drugs, dirty dancing, and pounding technomusic. Maar dat is allemaal geen probleem, want hun lever wordt binnenkort toch bionisch vervangen en hun zelfrijdende auto brengt hen veilig thuis nadat ze een telepathisch berichtje stuurden om te zeggen dat ze zeker oké zijn.

“Wij proberen het woord ‘kunstenaar’ zo veel mogelijk te vermijden”

11 april 2016 — door Laura Massa & Veera Voordeckers

De Russische kunstenaar Wassily Kandinsky zou dit jaar 150 jaar geworden. Fien Deman, studente-zangeres eert hem met een totaalwerk ‘Hoera Kandinsky’. Wat betekent zijn pionierswerk in de abstracte kunst nu nog voor jonge kunstenaars?

"I will keep you warm and safe in my people zoo"

11 april 2016 — door Shauni De Gussem

Artificiële intelligentie, we hebben allemaal wel eens van de term gehoord, en dan vooral in associatie met het machtige rijk van de sciencefiction. Maar beetje bij beetje wordt het een deel van ons dagelijks leven. Dreigt kunstmatige intelligentie de nieuwe god in onze oude wereld te worden? Zo ja, wordt het een genadige god?

Achterklap

11 april 2016 — door Selin Bakistanli

Batman v Superman

11 april 2016 — door Simon Verlinden

Busje komt zo

11 april 2016 — door Lieselot Le Comte & Laura Massa

Voor slechts 70 euro per jaar heel Gent doorkruisen met bus en tram? Dat plan legde de Gentse Studentenraad voor aan de Stad Gent en De Lijn. Zou u zo’n kaartje overwegen? We vroegen het aan uw soortgenoten.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.