Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 567

Schamper 567 verscheen op 25 april 2016 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

12urenloop

25 april 2016 — door Maarten Boussauw & Selin Bakistanli

Een stralend zonnetje verblijdde deelnemers en toeschouwers op de 33e Gentse 12urenloop. Met voorbijstormende VTK’ers, voorbijstrompelende zatlappen en de tijd die werkelijk voorbijvloog, was deze editie alweer een klassieker.

Gent, 10 dagen lang in bloei

25 april 2016 — door Sofie Steenhaut & Suzanne Grootveld

Na 30 jaar breekt de Floraliën uit Flanders Expo en keert het bloemenfestival terug naar zijn roots: de stadskern. Tien dagen lang kapen de Floraliën het centrum van Gent. Niet met geweld maar met bloemen, heel veel bloemen.

To date or not to date?

25 april 2016 — door Elise Onderdeur

Sociaal experimentje: wat gebeurt er als we onze redactrice naar Tinder sturen? Om de mannelijke Tinderpopulatie in beeld te brengen liet ze zonder schroom haar gierende hormonen los.

"Andere mensen zullen wel stemmen"

25 april 2016 — door Emilie Devreese & Simon Lagrange

Ze zijn er weer! De studentenverkiezingen! De wat? De studentenverkiezingen! De kans is groot dat u nu volkomen uit de lucht komt vallen. Geen paniek: ook de overgrote meerderheid van uw medestudenten heeft geen flauw benul waarover we het hebben.

"Shakespeare is een gigantische industrie"

25 april 2016 — door Lieselot Le Comte, Shauni De Gussem & Elena De Bacquer

Geen cliché zo platgeslagen als William Shakespeares oneliner To be or not to be, maar vier eeuwen geleden klonk het fris. Hoe zit het met de Bard zelf? Is die nog vers of zit er een reukje aan? ‘Zijn stukken krijg je moeilijk kapot’, weet professor Jürgen Pieters.

Niezen in het park

25 april 2016 — door Suzanne Grootveld

Loopneus, niezen, jeukende oogjes: de lente is niet altijd een pretje. Allergische rhinitis, hooikoorts voor het plebs, is een goede reden om de bloemetjes en de bijtjes een wreed, darwinistisch lot toe te wensen.

"Uiteindelijk kent iedereen wel een Armeen"

25 april 2016 — door Pieterjan Schepens

Eindelijk! De UGent heeft de Armeense studentenvereniging Hayasa Gent erkend. Armenië? Een morzel grond tussen Georgië, Turkije en Azerbeidzjan. Nu u ons dat niet meer moet vragen, vertellen we u graag dat die Armenen ook hier zitten.

Achterklap

25 april 2016 — door Selin Bakistanli

Colofon

25 april 2016 — door Emilie Devreese

Cultuuragenda

25 april 2016 — door Laura Massa

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.