Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 568

Schamper 568 verscheen op 9 mei 2016 onder hoofdredactie van Brecht Vissers.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Seks op een plaatje, maar dan in het Nederlands"

9 mei 2016 — door Sara Delva & Aaricia Lambrigts

Catchy indiepop en dromerige liedjesteksten in onze eigenste moerstaal: Bazart veroverde met bescheiden hits als ‘Tunnels’ en ‘Goud’ al menig radiozender en binnenkort ook de grote Belgische festivalpodia. Wij spraken frontman Mathieu Terryn over dit onverhoopt succes en wisten hem enkele details over een debuutplaat te ontfutselen.

De wereld zonder ons

9 mei 2016 — door Suzanne Grootveld & Sofie Steenhaut

Een gedachte-experiment: stel dat de gehele mensheid ineens verdwijnt. Zullen we gemist worden of zal Moeder Natuur een vreugdedansje doen?

Raad der klagende studenten?

9 mei 2016 — door Laura Massa, Laetitia Mouton & Arthur Joos

De rechters van de Raad voor Studievoortgangsbetwistingen luiden de alarmbel. Ze zouden overspoeld worden met dossiers. Zijn studenten dan echt zo’n neuters geworden? “Je moet die cijfers heel sterk relativeren: qua beroepen hadden we afgelopen academiejaar een status quo aan de Universiteit Gent”, licht professor Sabien Lust toe.

Hoogmis van de democratie

9 mei 2016 — door Selin Bakistanli & Lieselot Le Comte

In het Ufo werden op 4 mei de resultaten van de studentenverkiezingen bekend gemaakt. Het draaide uit op een toneel met meer tragiek dan de doorsnee Shakespeare-opvoering. Een drama in vier bedrijven.

Move over Hollywood, there's a new cinema in town!

9 mei 2016 — door Shauni De Gussem

Er zit iets in het water van Denemarken waardoor de ene geniale cineast na de andere uit de Kopenhaagse kanalen komt gesprongen en de wereld verovert met absurde humor, spannende verhalen en grensverleggende ideeën. En dat doen ze muisstil, maar dodelijk efficiënt.

Achterklap

9 mei 2016 — door Selin Bakistanli

Atomic

9 mei 2016 — door Loïs Savat

Boekkort | Jungle

9 mei 2016 — door Shauni De Gussem

Column: Tieners en hun excessieve likeverslaving

9 mei 2016 — door Emiel De Fries

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.