Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

Artikels uit Schamper 569

Schamper 569 verscheen op 26 oktober 2016 onder hoofdredactie van Laura Massa.

Bekijk deze Schamper in PDF-formaat

Bekijk deze Schamper op Issuu

"Dit is de beste job van de wereld"

26 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

Pieter De Pauw is sinds juni de nieuwe studentenbeheerder van de Universiteit Gent. Tot 2018 staat hij aan het hoofd van de Dienst Studentenactiviteiten (DSA), en neemt de fakkel over van Joyce Albrecht. Tijd voor een kennismaking!

Uw verpleger heeft een jaar vertraging

26 oktober 2016 — door Emilie Devreese & Timme Craeye

De professionele bachelor Verpleegkunde duurt vanaf dit academiejaar in alle Vlaamse Hogescholen geen drie, maar vier jaar. De studenten krijgen een duizendtal uur extra stage en worden opgeleid tot ‘algemeen inzetbare’ zorgverleners.

Vluchtelingen aan de UGent

26 oktober 2016 — door Adel Mouchalleh, Veera Voordeckers & Aaricia Lambrigts

In 2015 registreerde de Dienst Vreemdelingenzaken 35 476 asielaanvragen. Een kleine 61% van die aanvragen werd erkend. Vervolgens gaan velen werken of studeren. Geen gemakkelijke opgave. Aan de Universiteit Gent zijn er initiatieven om toekomstige studenten te begeleiden.

Achterklap

26 oktober 2016 — door Selin Bakistanli

Schamperbier-en wijnselectie

26 oktober 2016 — door Laura Massa, Nicolas Van Laere & Suzanne Grootveld

Om het genie dat in ons zit eruit te laten komen, hebben we vloeibare imput nodig. Juist. Alcohol. Een paar tips waar u onze redactie zeker een plezier mee doet.

Schamperlab laat u rillen

26 oktober 2016 — door Suzanne Grootveld

Een fluistering, een kietelend zuchtje in het oor, een zacht getik, en dan … de subtiele rilling over de rug. Geen succesvolle eerste date, wél filmpjes waarin audio-en visuele triggers voor uw relaxatie instaan. Zweverige nonsens of de perfecte happy ending na een zware dag? Wij testen het uit.

Edito

26 oktober 2016 — door Laura Massa

Liefde in Tijden van Overpoort

26 oktober 2016 — door Joline Vermeulen, Sam Ooghe & Chloë Van Gelder

Je kent het wel: je zit met je broek op je knieën te schijten met de deur open, rustig swipend op Tinder. Volgens je moeder zie je er zeker niet mis uit en kan je toch een beetje kieskeurig zijn. Maar hoe komt het dan toch dat al je matches van zo’n bedenkelijk niveau zijn?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.