Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

340

Thee-ater

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

Loos alarm

18 oktober 1996 — door Wardal

De experimenten waaraan de eerstejaarsstudenten psychologie en pedagogie aan de Gentse Universiteit verplicht worden deel te nemen, zijn volstrekt veilig en wetenschappelijk te verantwoorden

Aidspreventie

18 oktober 1996 — door Samira

Plechtige opening van het academiejaar

18 oktober 1996 — door PG

Deze opening vond plaats op 30 september in de Aula, naar aloude gewoonte met lange speeches van Vlaams minister van Onderwijs Luc Van den Bossche, van de rector en van een studentenvertegenwoordiger.

Oorsmeer

18 oktober 1996 — door KLy©

De protonkaart

18 oktober 1996 — door Maarten De Gendt

Vanaf dit jaar wil de RUG het betalingsverkeer binnen de universiteit informatiseren. Betalingen in studentenresto’s, telefooncellen, kopieermachines, automaten,... kunnen dan ook met een protonkaart gebeuren. Handig, zo lijkt het. Maar er zit stront aan de knikker. En dat begint reeds bij de verdeling van de protonkaarten...

"Meer dan een bezigheidstherapie"

18 oktober 1996 — door PG

Schamper is natuurlijk al jarenlang uw lijfblad en uw trouwste vriend tijdens die moeilijke momenten in uw leven. Maar Schamper is niet het enige qua studentenpers in Gent. Sinds vorig jaar is er namelijk ook URGent, en deze radio brengt zowel muziek als nieuws, geschreven op studentenmaat.

Secrets and lies

18 oktober 1996 — door DDT

Britse film van Mike Leigh, met o.a. Timothy Spall, Brenda Blethyn, Phyllis Logan, Marianne Jean-Baptiste.Gouden Palm en Palm voor Beste Aktrice (Brenda Blethyn) op het Festival van Cannes 1996.

Waaw! Internet!

18 oktober 1996 — door Maarten De Gendt

Internet is dè hype van de laatste jaren. Daar lijkt het toch op. Iedereen die in wil zijn, heeft een eigen site op het web, of op zijn minst een eigen E-mail-adres. Toch is het Internet geen cat-walk-trend.

De zaak Myriam Van Moffaert

18 oktober 1996 — door Malik

Tijdens de voorbije examenmaanden kwam het in zowat alle kranten ter sprake: de Gentse prof in de neuropsychiatrie Myriam Van Moffaert zou enkele miljoentjes die de unief toekwamen hebben achtergehouden en tevens bepaalde wetenschappelijke onderzoeksresultaten hebben ‘bijgewerkt’.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.