Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

340

Thee-ater

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

De protonkaart

18 oktober 1996 — door Maarten De Gendt

Vanaf dit jaar wil de RUG het betalingsverkeer binnen de universiteit informatiseren. Betalingen in studentenresto’s, telefooncellen, kopieermachines, automaten,... kunnen dan ook met een protonkaart gebeuren. Handig, zo lijkt het. Maar er zit stront aan de knikker. En dat begint reeds bij de verdeling van de protonkaarten...

"Meer dan een bezigheidstherapie"

18 oktober 1996 — door PG

Schamper is natuurlijk al jarenlang uw lijfblad en uw trouwste vriend tijdens die moeilijke momenten in uw leven. Maar Schamper is niet het enige qua studentenpers in Gent. Sinds vorig jaar is er namelijk ook URGent, en deze radio brengt zowel muziek als nieuws, geschreven op studentenmaat.

Secrets and lies

18 oktober 1996 — door DDT

Britse film van Mike Leigh, met o.a. Timothy Spall, Brenda Blethyn, Phyllis Logan, Marianne Jean-Baptiste.Gouden Palm en Palm voor Beste Aktrice (Brenda Blethyn) op het Festival van Cannes 1996.

Waaw! Internet!

18 oktober 1996 — door Maarten De Gendt

Internet is dè hype van de laatste jaren. Daar lijkt het toch op. Iedereen die in wil zijn, heeft een eigen site op het web, of op zijn minst een eigen E-mail-adres. Toch is het Internet geen cat-walk-trend.

De zaak Myriam Van Moffaert

18 oktober 1996 — door Malik

Tijdens de voorbije examenmaanden kwam het in zowat alle kranten ter sprake: de Gentse prof in de neuropsychiatrie Myriam Van Moffaert zou enkele miljoentjes die de unief toekwamen hebben achtergehouden en tevens bepaalde wetenschappelijke onderzoeksresultaten hebben ‘bijgewerkt’.

Fargo

18 oktober 1996 — door Domien

Dreaming of the Old South

18 oktober 1996 — door Domien en Leen

Een aanrader voor wie ‘De Tramlijn Die Verlangen Heet’ vorig seizoen heeft gemist. Het Zuidelijk Toneel speelt deze knappe voorstelling (regie :Ivo Van Hove) nog drie maal in Gent.

Vlaamse Wetenschapsweek van 20 tot 26 oktober

18 oktober 1996 — door DDT

De Vlaamse universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen en musea organiseren dit jaar voor de tweede maal een Vlaamse Wetenschapsweek. Zij trachten middelbare scholieren en studenten uit het hoger onderwijs in contact te brengen met de laatste ontwikkelingen in de wetenschap en de praktijk van het wetenschappelijk onderzoek.

Wij groeten zij die gaan sterven

18 oktober 1996 — door PG

Nu het academiejaar weer van start is gegaan is ook de promotiemachine van de RUG stilgevallen. Iedereen heeft een protonkaart op zak, de mooie reclamefoldertjes zijn uitgedeeld, de eerste bladeren beginnen te vallen en iedereen lijkt klaar voor een nieuw academiejaartje.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.