Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

341

Geen Europees geld voor de zon

8 november 1996 — door Wardal

Het succesvol onderzoek naar andere, goedkopere materialen voor zonnecellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit wordt stilgelegd. Oorzaak : de Europese Unie draait de geldkraan dicht.

Schamper gekelderd

8 november 1996 — door pskow

Jura Soyfer: nieuw cult-figuur?

8 november 1996 — door Sandy

Een komeet wordt naar de aarde gestuurd om het slechte mensenras te vernietigen. Gelukkig zal de gezant zijn opdracht niet uitvoeren omdat hij verliefd wordt op Moeder Aarde. Zo krijgt ‘Der Weltuntergang’ van Jura Soyfer toch nog een happy-end, hoewel het werk doordrongen is van wanhoop en angst voor de nakende W.O.II.

Leegstand aan de RUG: begin of einde?

8 november 1996 — door PG

Dat de Gentse universiteit het niet zo nauw neemt met haar patrimonium is al langer bekend. De afgelopen jaren stonden verschillende panden van de RUG gewoon te verkrotten.

Commotie omtrent afbouw landbouwopties

8 november 1996 — door AV

La Promesse

8 november 1996 — door S.

Oorsmeer

8 november 1996 — door KLy

NSV "charme"-offensief

8 november 1996 — door DS

Op woensdag 16 oktober organiseerde de Marxistisch Leninistische Beweging (MLB) een meeting in de Blandijn over engagement in de onderwijsstrijd. Sprekers van dienst waren Jaap Kruithof, Kris Merckx (PVDA), Peter Mertens (MLB), Jan Franssen (Vereniging Vlaamse Studenten ofwel VVS) en Raoul Hedebouw (student Luik). Een paar minuten voor 20u wou ook een delegatie van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV), jongens én meisjes, voorzien van de bijbehorende petjes en lintjes, hun toegang forceren tot de Blandijn. Waar ze ook in slaagden, ondanks verzet van de linkse groeperingen MLB, Aktief Linkse Studenten (ALS) en Socialistische Jonge Wacht (SJW).

Asterix terug van weggeweest

8 november 1996 — door Leen

Kort

8 november 1996 — door N.I.C.O.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.