Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

341

Het World Wide Web (WWW)

8 november 1996 — door D.D.T.

Wat is het WWW (ook wel het Web of W3 genoemd)? Wat is Netscape en hoe start ik het op? Wat is een URL? Wat is een link? Hoe bewaar ik een tekst van het Web op diskette? Dit is een poging om een antwoord te geven op bovenstaande en tal van andere vragen in een voor volkomen beginnelingen begrijpelijke taal. Je zal hier geen nodeloze bespiegelingen of technische weetjes vinden maar een praktische handleiding voor elke RUG-student die het digitale universum wil verkennen.

Teveel drempels

8 november 1996 — door Sandy

Vijfentwintig oktober vierde ‘vzw Begeleiding Studenten met een Handicap’ (BSH) haar eerste lustrum. Er werd teruggeblikt op de tot nog toe behaalde resultaten, die zeker niet min zijn. Toch rezen er hier en daar nog enkele bittere stemmen op waaruit blijkt dat alles nog lang geen rozegeur en maneschijn is.

Drifting Clouds

8 november 1996 — door D.D.T.

Finse film van Aki Kaurismkki met o.a. Kati Outinen (Ilona) en Kari VaanaŠnen (Lauri)

Plaspunk vs. pussypower

8 november 1996 — door KV

Hakken los!

8 november 1996 — door AW

U wist het of u wist het nog niet maar elk jaar wordt in Vlaanderen een Vrouwendag georganiseerd. Dit initiatief ontstond begin jaren ’70 in de schoot van het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) uit een ontmoeting tussen een aantal vrouwenbewegingen en vrouwen uit politieke en arbeidersorganisaties. Ondertussen wordt de Vrouwendag reeds voor de 25e keer georganiseerd. Traditiegetrouw gebeurt dit in samenwerking met plaatselijke vrouwenorganisaties van de stad waar het gebeuren plaats vindt. Dit jaar is Gent aan de beurt.

Apathisch Actief ?

8 november 1996 — door S.

Sporten: niet alleen lastig, maar soms ook duur

8 november 1996 — door PG

Aan alle universiteiten in dit land zijn er uitgebreide sportaccomodaties aanwezig. Sportzalen, zwembaden, outdoorvelden, pistes,... staan ter beschikking van de sportieve studenten. Echte sportievelingen kunnen een sportabonnement of sportkaart nemen om de kosten te drukken. Toch verschilt de prijs van zo een abonnement van universiteit tot universiteit.

Geen Europees geld voor de zon

8 november 1996 — door Wardal

Het succesvol onderzoek naar andere, goedkopere materialen voor zonnecellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit wordt stilgelegd. Oorzaak : de Europese Unie draait de geldkraan dicht.

Schamper gekelderd

8 november 1996 — door pskow

Jura Soyfer: nieuw cult-figuur?

8 november 1996 — door Sandy

Een komeet wordt naar de aarde gestuurd om het slechte mensenras te vernietigen. Gelukkig zal de gezant zijn opdracht niet uitvoeren omdat hij verliefd wordt op Moeder Aarde. Zo krijgt ‘Der Weltuntergang’ van Jura Soyfer toch nog een happy-end, hoewel het werk doordrongen is van wanhoop en angst voor de nakende W.O.II.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.