Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

342

Netnews

22 november 1996 — door MDG

In deze Schamper bespreken we een Internettoepassing voor diegenen onder u die over alles een eigen mening hebben en die te pas en te onpas kwijt willen, doch geen gehoor vinden binnen hun vriendenkring: de nieuwsgroepen ofte discussielijsten.

Studentenvertegenwoordiger neemt gedwongen ontslag

22 november 1996 — door PG

Nick Aga, vorig jaar door de studenten verkozen als studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur van de RUG, heeft begin november ontslag genomen uit al zijn bestuurlijke functies aan de RUG. Reden: leden van het VTK (Vlaams Technische Kring) betrapten hun collega op het stelen van de kas.

Le Journal Du Seducteur

22 november 1996 — door S.

Strips:

22 november 1996 — door Malik Weyns

Er zijn heel wat strips voorhanden waarin journalisten de hoofdrol spelen. Denk in de eerste plaats maar aan het geesteskind van Hergé: Kuifje, reporter van ‘Le Petit Vingtième’ (dagblad waar het oorspronkelijk in verscheen). Of de helden Robbedoes en Kwabbernoot (van Franquin) die de ganse wereld afreizen op zoek naar een goede reportage. Vaak echter, zoals ook in deze twee beroemde reeksen, wordt het beroep van de journalist enkel aangegrepen om de personages de wildste avonturen te laten beleven. In slechts enkele zeldzame gevallen wordt ook dieper ingegaan op het beroep zelf.

We zullen hem missen...

22 november 1996 — door Melanie

Op zevenentwintig oktober laatstleden is Gust Stur gestorven. Voor velen was hij gewoon de ombudsman van de homes van de universiteit maar voor nog veel meer mensen was hij een echte vriend en altijd bereikbaar bij problemen.

Mierenzeik

22 november 1996 — door Emmanuel Maes

Nieuw: de 'Union Catalogue of Belgian Research Libraries'

22 november 1996 — door PG

Onlangs is de derde versie van deze catalogus verschenen, en deze zou voor de grote doorbraak van het produkt moeten zorgen. Niet alleen is hij gebruiksvriendelijk en te raadplegen in alle knooppunten aan de universiteit, binnenkort kan hij ook via het Internet bekeken worden. Bovendien kunnen studenten hem kopen aan wel zeer lage prijzen.

Sacco & Vanzetti

22 november 1996 — door Kenneth, 1e kan. Geschiedenis

Gedicht

22 november 1996 — door John Allemeersch

Slavische roddels

22 november 1996 — door Devi

Een van de drijfveren voor het menselijk handelen is de onuitputtelijke honger naar macht en aanzien. Denken we maar aan de groten der aarde in Amerika of al iets kleiner zoals Boris Jeltsin. Uiteraard pakt iedereen wat hij krijgen kan, zodat het fenomeen zich overal voordoet.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.