Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

343

Tekenlabo protesteert tegen vierde gedwongen verhuizing.

13 december 1996 — door Wardal

RUG promoot cultuur maar vindt het heel wat moeilijker om permanent lokalen ter beschikking te stellen. Het tekenlabo moet voor de vierde maal in vier jaar tijd verhuizen. Dat dit niet naar de zin is van de cursisten en de leraar lieten zij merken met een aantal ludieke protestacties.

Alles Moet Weg

13 december 1996 — door Sandy

Marina Abramovic

13 december 1996 — door Wardal

Afdanken, afdankten,afgedankt.

13 december 1996 — door AV

In de Standaard van 30 oktober schreef Guy Tegenbos dat Vlaamse professoren niet kunnen worden afgedankt wanneer ze bijvoorbeeld niet up-to-date zouden zijn, onvoldoende zouden presteren of zwak onderzoek zouden afleveren. Naar aanleiding van dit artikel informeerde Schamper zich bij de coördinator van de dienst zelfstandig personeel: Edmond De Meester.

Geluksdraak vliegt over NTG

13 december 1996 — door Leen

Na een geslaagde startproductie (Steunpilaren van de maatschappij ) wil het NTG nu zijn beste beentje voorzetten met het familiespektakel “Het oneindige verhaal” van Michael Ende. Regie en scenografie zijn in handen van Niek Kortekaas die vorig jaar reeds tekende voor de succesrijke productie “Heksen” van Roald Dahl bij het Nederlandse Ro-theater.

Royaal Kort

13 december 1996 — door N.I.C.O.

Stavistiek reageert

13 december 1996 — door Studenten Slavistiek

Gedicht

13 december 1996 — door Peter Musschoot

Over chatten, talken en tetteren

13 december 1996 — door MDG

In de vorige Schamper werd uiteengezet hoe je met anderen kan communiceren in uitgesteld relais. Het Internet biedt ook heel wat mogelijkheden om live te communiceren, of het nu met een goede vriend(in) in het aanpalende computerlokaal of met een stel onbekenden uit Australië is. We bespreken er drie: Talk, IRC en Webchat.

200 jaar Hortus Gandavensis

13 december 1996 — door Wardal

Wie dit jaar zelf een plantje wil kweken om zijn familieleden eens met een origineel nieuwjaarsgeschenk te verblijden, kan zijn licht eens opsteken in de Gentse Plantentuin. Wat dacht u van een Glycinepergola, een struikpioen of een Jojobaplant? Of had u liever iets groters : een Yucca Elephantes of een bananenboom? De Gentse Plantentuin kweekt het allemaal, met een ervaring om u tegen te zeggen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.