Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

343

Over chatten, talken en tetteren

13 december 1996 — door MDG

In de vorige Schamper werd uiteengezet hoe je met anderen kan communiceren in uitgesteld relais. Het Internet biedt ook heel wat mogelijkheden om live te communiceren, of het nu met een goede vriend(in) in het aanpalende computerlokaal of met een stel onbekenden uit Australië is. We bespreken er drie: Talk, IRC en Webchat.

200 jaar Hortus Gandavensis

13 december 1996 — door Wardal

Wie dit jaar zelf een plantje wil kweken om zijn familieleden eens met een origineel nieuwjaarsgeschenk te verblijden, kan zijn licht eens opsteken in de Gentse Plantentuin. Wat dacht u van een Glycinepergola, een struikpioen of een Jojobaplant? Of had u liever iets groters : een Yucca Elephantes of een bananenboom? De Gentse Plantentuin kweekt het allemaal, met een ervaring om u tegen te zeggen.

All Things Fair

13 december 1996 — door D.D.T.

De Rode Poort : tussen hemel en hel

13 december 1996 — door Wardal

Recht tot Antwoord

13 december 1996 — door Dieter Van Parys

Some Mother's Son

13 december 1996 — door S.

Zeven Eeuwen Augustijnen

13 december 1996 — door MDG

Een kloostergemeenschap schrijft geschiedenis

De Proton-soap

13 december 1996 — door MDG

De RUG voert de protonkaart in, en men zal het geweten hebben! In Schamper 340 kon u reeds lezen hoe de Universiteit een flater sloeg door de verdeling van de kaart aan één bank – de Generale – uit te besteden. Intussen blijkt dat ook het protonsysteem zelf met defecten te kampen krijgt. En de vrees voor het protonopolie blijft rondwaren...

VGK reageert

13 december 1996 — door Wim Duthoy, persattaché VGK

Totaalspektakel door Geneeskunde

13 december 1996 — door KL

Op 18 december bieden tachtig geneeskundestudenten, professoren en UZ-personeelsleden een totaalspektakel aan met muziek, sketches en dans in de Groene zaal van Sint-Bavo ten voordele van ‘Kom op tegen kanker’.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.