Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

344

Tussentijdse verkiezingen op 26 februari

17 januari 1997 — door PG

Begin november ’96 werd Nick Aga, studentenvertegenwoordiger in de Raad van Bestuur en in het Bestuurscollege, betrapt op het stelen van de VTK-kas (zie ook Schamper 342). Aga nam ontslag uit al zijn bestuurlijke functies en verdween met de noorderzon. Gevolg: een hiaat in beide bestuursorganen en tussentijdse verkiezingen op 26 februari.

ARCA brengt satiren weer tot leven

17 januari 1997 — door Wardal

Bent u bang voor het onbekende?

17 januari 1997 — door Malik Weyns

De ‘International Pharmaceutical Students Federation’ (IPSF) organiseert jaarlijks tijdens de vakantiemaanden uitwisselingsprogramma’s over de hele wereld, waardoor farmaciestudenten hun kennis en ervaring in een vreemd land kunnen gaan verruimen. Dit kan in een verre uithoek als Zuid-Afrika of Peru maar ook bij een Europese buur als Duitsland.

... Met de Geit

17 januari 1997 — door KLy

Justitie on the move

17 januari 1997 — door Malik Weyns

Na de proffen Van Moffaert en Slegers, heeft nu ook regeringscommissaris bij de RUG, Yannick De Clercq (jawel, zoon van euro-Willy), de aandacht van de journalisten weten te trekken sinds een onderzoeksrechter uit pure verveling het rectoraat is binnengevallen.

Ode aan Schubert

17 januari 1997 — door Melanie

De Rode Pomp is al sinds 1992 een begrip in de wereld van de klassieke muziek. Toen kwam de droom van André Posman uit: jaarlijks duizenden mensen uitnodigen om in een omgebouwde garage naar hedendaagse klassieke muziek te luisteren. De versleten garage werd een ontmoetingsplek voor een 130-tal bezoekers met een podium, een regieruimte, belichting, projektie, kortom de basisingrediënten van een muziektheater. De aanwezigheid van een oude rode mazoutpomp herinnert nog aan de garage, wat natuurlijk ook de naam voor het muziektheater verklaart.

Telnet

17 januari 1997 — door MDG

The Last Supper

17 januari 1997 — door S.

De informatieoorlog

17 januari 1997 — door MDG

De invoering van de protonkaart aan de RUG veroorzaakte reeds heel wat commotie. Sommigen zijn tegen, omdat zulk een elektronisch systeem statistische data, maar ook persoonlijke gegevens kan verzamelen; anderen omdat ze baar geld niet ingeruild willen zien tegen elektronisch geld. Nog anderen pleiten vóór, argumenterend dat we de informatiseringstrein niet mogen missen. Ik meen dat dit protondebat kenmerkend is voor de overgang van onze samenleving naar een nieuwe maatschappijvorm: de informatiemaatschappij.

Zendstation Nieuwpoorttheater

17 januari 1997 — door VW

Voor de theatermakers Arne Sierens en Johan Dehollander fungeert Nieuwpoorttheater als een zender. In Januari ’97 wordt het Nieuwpoorttheater zendstation voor het Franstalig Brusselse gezelschap ‘Théatre de Galafronie’, dat met Johan Dehollander ‘King Lear kom hier naar Shakespeare!’ maakt. Shamper had een gesprek met hem.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.