Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

345

De Kinderjaren van Ingmar Bergman

31 januari 1997 — door Wardal

Het Speelteater Gent brengt Littekens en Bergman. Deze productie groeide uit een theaterproject met jongeren waarbij een heel aantal teksten van Bergman als leidraad gebruikt werden.

Is uw kot nog wettelijk in orde?

31 januari 1997 — door MDG

Op woensdag 15 januari keurde het Vlaams Parlement een decreet goed dat nieuwe kwaliteits- en veiligheidsnormen moet vastleggen voor kamers en studentenkamers. Het valt uiteraard toe te juichen dat de overheid zich eindelijk bekommert over de studentenhuisvesting maar niet iedereen blijkt onverdeeld gelukkig.

She's the One

31 januari 1997 — door S.

Film van Edward Burns met Maxine Bahns, Cameron Diaz, Mike McGlane, Jennifer Aniston, John Mahoney,...

Niet-studenten in de studentenresto's

31 januari 1997 — door KL

In de studentenrestaurants kom je meer dan eens een werkende medemens op zoek naar een maaltijd tegen. Is het eten in de studentenrestaurants zo betekenisvol beter dan in gewone restaurants? Maakt de prijs het verschil? Kunnen deze hongerige mensen nergens anders terecht? Schamper ging voor u op zoek naar de antwoorden.

Student en engagement

31 januari 1997 — door Pascal Goethals

De huidige generatie studenten wordt vaak verweten niet langer maatschappelijk geëngageerd te zijn. Ze zijn niet meer kritisch, het interesseert hen allemaal niet meer, de maatschappij ‘daar kunnen we toch niks aan veranderen’ en waarom zouden we op de barricades gaan staan want ‘we hebben alles al’. Eind de jaren ’60 leek het allemaal anders. Studenten die voortdurend en bloc op straat kwamen om hun rechten af te dwingen bij de universitaire overheid en daar nog in slaagden ook. Is er dan werkelijk niets meer bewaard gebleven van die ingesteldheid?

werk(loos)

31 januari 1997 — door S.

Van Yoghurt word je Zwanger

31 januari 1997 — door Anonymous Bastard

Lange dagreis naar de nacht

31 januari 1997 — door Melanie

Kajton Cie. is een theatergezelschap dat dit academiejaar opgericht werd door Jonathan Scheerlinck. Verleden jaar bracht hij samen met Gilles Weyns ‘De Beer’ van Anton Tsjechov, maar dan onder de naam ZERO. Dit jaar is het de beurt aan O’Neill’s autobiografische verhaal ‘Lange dagreis naar de nacht’, een familieverhaal dat leidt naar hysterie. Schamper praatte met Gilles Weyns, Bien Brems, Stijn Bussels en Heidi Broeckaert.

Wij stellen u voor: de Vereniging van Vlaamse Studenten

31 januari 1997 — door AW

De Vereniging van Vlaamse Studenten (VVS) overkoepelt Vlaamse universiteits- en hogeschoolstudenten en verdedigt hun belangen bij officiële instanties. De Gentse studenten zijn echter niet vertegenwoordigd in de VVS.

Sleepers

31 januari 1997 — door Melanie

Een film van Barry Levinson met Brad Pitt, Robert De Niro, Dustin Hoffman en Kevin Bacon.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.