Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

347

''Wie zich geroepen voelt HET SIENJAAL te geven ...''

28 februari 1997 — door EdK

Eind november 1994 lanceerde Maurits Coppieters (VU, gewezen voorzitter van de Vlaamse Raad) met Norbert De Batselier (SP, huidig voorzitter van het Vlaamse Parlement) en Freddy Willockx (SP) een voorstel voor een radicaal democratisch project. Bedoeling was een nieuwe progressieve partij op te richten. Behalve bij de SP was de scepsis bij de (top van de) aangesproken partijen en bewegingen (VU, Agalev, ACW, ...) groot. Een duidelijke basistekst ontbrak.

Shine

28 februari 1997 — door D.D.T.

Kandidaten reageren

28 februari 1997 — door Kandidaten

De vergeethoek van het Internet

28 februari 1997 — door MDG

Internet is een wereldwijde verzameling van computers, die allemaal onderling verbonden zijn door een netwerk. Via dit netwerk kunnen de computers met elkaar communiceren. Die communicatie gebeurt op verschillende wijzen: bestanden kopiëren van de ene computer naar de andere, bestanden bijplaatsen op andermans toestel, of rechtstreeks op een computer elders in de wereld werken of spelletjes spelen.

Onregelmatigheden vastgesteld bij verkiezingsprocedure

28 februari 1997 — door PG

Normaliter trokken alle studenten die eerder hun oproepingsbrief hadden afgehaald op 26 februari naar de stembus om het vrijgekomen mandaat in de Raad van Bestuur op te vullen. Maar de verkiezingen zijn uitgesteld wegens...onregelmatigheden.

Looking for Richard

28 februari 1997 — door S.

Javascript

28 februari 1997 — door Tobias De Pessemier

Teater Krakeel speelt 'Het Balkon'

28 februari 1997 — door KV

Jean Genet plaatst een luxe-bordeel naast de dagelijkse wereld in ‘Het Balkon’. Zijn indringende vergelijking legt verbazend veel parallellen bloot. Sex en macht zijn heer en meester in beide werelden.

Steekproef

28 februari 1997 — door Malik & FW

EHBO

28 februari 1997 — door AW

Student Aid is dit jaar aan haar tiende editie toe. Naar jaarlijkse gewoonte worden er in verschillende universiteitssteden debatten, fuiven, filmvoorstellingen georganiseerd in het teken van de Derde Wereld. De Student Aid-week in Gent loopt van 10 tot 14 maart.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.