Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

348

Studenten en strips

14 maart 1997 — door DDT

Twee (of eigenlijk drie) faculteitskringen en drie homes beschikken over een eigen stripbibliotheek. De stripbibs van de kringen staan open voor alle RUG-studenten, deze van de homes zweren bij eigen volk eerst. Hieronder vindt je hun identiteitskaarten.

Lone Star

14 maart 1997 — door DDT

Het NATIONALISME en haar ECHTE vijanden.

14 maart 1997 — door Diederik Demuynck

Britzen XX

14 maart 1997 — door Malik Weyns

Vesalius achterna

14 maart 1997 — door BVC

“Een artikel over lijken?”, reageert professor Frank Roels van de Vakgroep Anatomie, Embryologie en Histologie terughoudend op onze vraag. Uiteindelijk staat hij een gesprek toe, op voorwaarde dat het artikel een informatieve waarde heeft. Vanwaar komen die lichamen? Vormen de nieuwe technologieën een alternatief?

Fierce Creatures

14 maart 1997 — door Melanie

Film van Robert Young met John Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline en Michael Palin

Limburgers zijn NIET dom

14 maart 1997 — door Liesbeth Driesen

Gent (be)leeft voor tweede maal

14 maart 1997 — door Mo'KilL

Duid alvast zaterdag 29 maart met rode stip aan in uw agenda, want op die dag vindt in Gent het tweede Belgische wereldmuziekcongres plaats. De eerste editie in ’95 was zeer succesvol, met meer dan tweeduizend gegadigden die de concerten in een zevental Gentse zalen en cafés bijwoonden.

"Ik kan niet terug, want ik kom nergens vandaan..." (Stef Bos)

14 maart 1997 — door Bri & An & Malik

Jon Nikola (25) komt uit Kosovo (ex-Joegoslavië), waar hij door de politie wordt gezocht wegens zijn politieke aktiviteiten als studentenleider. Hij zat dan ook een jaar vast, maar wist te ontsnappen en uit te wijken naar België. Nu probeert hij hier het statuut van politiek vluchteling te verwerven. In België binnengeraken lijkt echter nog moeilijker dan uit eigen land en gevangenis buiten te geraken!

En toen was de video kapot

14 maart 1997 — door N.I.C.O.

De vakgroep Kunst, Muziek- en Theaterwetenschappen van de Letteren en Wijsbegeerte (L&W) is reeds jaren vertrouwd met het probleem: de apparatuur waarover ze beschikt, is verouderd; te verouderd om aan het begin van de 21ste eeuw nog op een behoorlijke manier les te kunnen geven. Triest hoogtepunt in februari, toen de videorecorder de geest gaf en professor Van Schoor ten einde raad studenten moest vragen om zélf een videorecorder mee te brengen om alsnog beeldmateriaal te kunnen analyseren. We spraken met professoren Sabbe (musicologie) en Van Schoor (muziek- en theaterwetenschap) over hun problemen.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.