Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

349

Film

18 april 1997 — door Melanie, DDT, S.

Pillen voor Punten

18 april 1997 — door KL

Peppillen om goede examens af te leggen, een week op Captagon studeren, zonder te slapen naar het examen en dan een black out, ... We kennen de verhalen allemaal maar hoe zit de vork precies in de steel? Schamper ging het spreekwoordelijke oor te luisteren leggen bij studentenarts Klein die al vijftien jaar de studenten kent uit haar praktijk.

Inlichtingendienst van Belgisch leger infiltreert studentenorganisaties

18 april 1997 — door FN

Uit informele gesprekken met een militair die anoniem wenst te blijven, blijkt dat in Gent verschillende studentenorganisaties geïnfiltreerd worden door militairen. Na berichten in De Morgen (DM 20-10-96) als zou het Belgisch leger zich burgerlijke middens infiltreren, blijkt nu ook dat studentenverenigingen geïnfiltreerd worden door jonge beroepsmilitairen die zich als student voordoen.

Verloren Nestwarmte

18 april 1997 — door BRI&AN

A car! A car! My kingdom for a car!

18 april 1997 — door Pascal Goethals

Prijs Uzelf gelukkig: U heeft een Schamper in handen! Dat lijkt evident, maar niet iedereen heeft altijd zoveel geluk als U, lezer. Zeker niet als het gaat om Schamper nr. 348, het vorige nummer.

De verkiezingsshow '97 kent geen spetterend slot

18 april 1997 — door DDT

Eindelijk hebben we weer vier studentenvertegenwoordigers in de Raad van Bestuur. Op 26 maart viel het doek over de komedie die ook wel eens ‘verkiezingen’ genoemd werd. De gelukkige die voor 2 jaar in de RvB mag zetelen heet Bart Gruyvaert.

De wereld volgens Van Ongevalle

18 april 1997 — door BRI&AN / KL

Na een interview met zwaargewicht Vermeersch in het voorgaande nummer dacht u misschien dat het vet van de soep was in deze rubriek. Doch niets is minder waar want Schamper zocht en vond iemand die ‘‘pas begint daar waar Vermeersch eindigt’‘ zoals ze het zelf uitdrukt.

Voetstappen in de nacht

18 april 1997 — door Melanie

Geslaagde bewerking detectiveverhaal Simenon

Win een ceedee

18 april 1997 — door Frank Goetmaeckers

Noorwegen

18 april 1997 — door SP

De meeste Europeanen weten bitter weinig af van Noorwegen. Meestal roept het enkele beelden op zoals mysterieuze fjorden, mytische wouden vol trollen en heksen, norse vikingen die met de GSM in de hand de barre koude trotseren, De Schreeuw van Edward Munch in Oslo en de kleurrijke kleding van de Lappen in het uiterste noorden. Als Erasmusstudent mocht ik dit alles live meemaken en ontdekte zo dat de Noren echt wel een apart volkje zijn. En dat niet alleen omdat ze geen lid zijn van de EU...

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.