Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

352

Paul Fredericq

17 november 1997 — door k7

Wonen boven winkels

17 november 1997 — door Yves Deckmyn

Kunst & Wetenschap

17 november 1997 — door David De Wolf

Op zekere dag vroeg men aan Einstein of hij geloofde dat werkelijk alles wetenschappelijk beschreven kon worden. De natuurkundige antwoordde dat hij daar vast van overtuigd was, maar dat dit totaal zinloos was. Het zou zijn alsof men de symfonieën van Beethoven zou beschrijven als een opeenvolging van klanken met een verschillende toonhoogte en intensiteit.Zowaar nog een verstandig man, die Albert Einstein, daar is deze uitspraak getuige van. Naast wetenschapper was hij ook een fervent vioolspeler, en een groot bewonderaar van componisten als Beethoven. Iemand voor wie kunst en wetenschap perfect naast elkaar konden bestaan, zonder een ervan op een hoger niveau te plaatsen.

Back to Komosha

17 november 1997 — door Karlien

12-urenloop verhuist

17 november 1997 — door Cobbaut

Voor het eerst in zijn dertienjarig bestaan zal de 12-urenloop niet plaatsvinden op het Sint-Pietersplein. Door de beslissing van het stadsbestuur om geen toestemming meer te geven voor nachtelijke fuiven op het Sint-Pietersplein zag het organiserende comité zich verplicht uit te wijken naar ‘t Kuipke in het Citadelpark.

De grijze haren van Marc Platel

17 november 1997 — door Bri&An/Els

Marc Platel is geboren in 1941. Hij volgde de Latijn-Griekse in het Sint-Lievenscollege te Gent. Hij studeerde tussen ’60 en ’66 rechten en de licentie pers- en communicatiewetenschappen aan de RUG. Platel was medewerker van Actueel (‘67-‘86) en hoofdredacteur van Het Belang van Limburg(‘86-‘97). Een ander belangrijk wapenfeit van de man is het bijwerken van ‘de Luykx’(hét handboek voor de politieke geschiedenis van België) voor de periode ’75-‘85.

Films

17 november 1997 — door k7, Bri&An

Onze mannen maken plannen

17 november 1997 — door DDT

Minister Van den Bossche slaat weer toe!

17 november 1997 — door RoeL

Hertekening van het universitaire landschap staat voor de deur
Het dondert weer boven het universitaire landschap. Plan Dillemans zou voor een rationalisering en dynamisering van het universitaire gebeuren moeten zorgen, maar als dit plan tot uitvoering zou komen, dan zal het universitaire milieu een pak student-onvriendelijker worden.

Konijnen

17 november 1997 — door MaK

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.