Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

353

Socrates in 't Hemelsbreed verschil

1 december 1997 — door Greet/SP

Jonge Adel

1 december 1997 — door Steven en Karlien

Paul Mennes schreef Web

1 december 1997 — door Lies D.N

Paul Mennes won de Vlaamse debuutprijs met Tox, een meeslepende roman waarin hij de huidige “lost generation” beschrijft. Daarna volgde het succesverhaal Soap en nu dus Web.

Gesprek met de oudste RUG-student

1 december 1997 — door dvdl/Els

Schamper ging voor u op zoek naar extremen , de oudste en de jongste student van onze universiteit. Jan Debergh is onze nestor inter pares, bijna 70 jaren jong, en doet momenteel een thesisjaar Oosteuropese Talen en Culturen. Kevin Hampton is ‘‘onze jongste’‘, 16 jaar oud, en is gestart in de eerste kandidatuur Burgerlijk Ingenieur. Aanvankelijk was ons opzet een dubbelinterview met beiden. Maar die jeugd van tegenwoordig toch: Kevin zond zijn kater naar de afspraak die echter weinig te vertellen had. Geen nood, Jan babbelde maar wat graag voor twee.

Hier in Arca

1 december 1997 — door SP

Wij zijn de beste!

1 december 1997 — door Els/Bri&An

U had het misschien al gemerkt, de ruimte in de auditoria is dit jaar weer een beetje krapper geworden. Voor de tiende maal op rij is het aantal eerstejaarsstudenten aan onze universiteit toegenomen. Deze groei gaat vooral ten koste van de KUL en het Antwerpse Ufsia. Een op drie would be-universitairen kiest nu voor Gent tegenover een op vier tien jaar geleden. Hip hip hoy, wat zijn we heden blij en we drinken er eentje op: eigen universiteit eerst!

De nieuwe lichting

1 december 1997 — door Nadine Lahaye

In bad met Archimedes

1 december 1997 — door DDW

Gentse studenten verenigd

1 december 1997 — door Tom De Decker

Ween niet weg is, is gezien!?

1 december 1997 — door Mo'KilL

Elk Vlaams dorp heeft traditioneel z’n gekken rondlopen. In de muzieksien is het niet anders en de meest spraakmakende rare snuiters uit het milieu heten Dean en Gene. Dit duo, dat al lang geen duo meer is, maakt pseudo-intellectuele doch intelligent belachelijke deuntjes. Volge wie volgen kan!

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.