Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

353

Geestenrijk Gent

1 december 1997 — door K7

Mag het ietsje meer zijn ?

1 december 1997 — door Els

Zoals beloofd (voor wie zich aan de vorige Schamper heeft gewaagd) komt hier ons tweede deel van de tweedelige rubriek ‘Mag het ietsje meer zijn ?’. Ondanks de hevige regen zijn we met onze lesmarathon doorgestoten tot de donkerste contreien van Universiteitenland. In concreto betekent dit dat we, moedig als we zijn, ook eens de harde wetenschappen uitgeprobeerd hebben. De mythe wil dat de brave jongens en meisjes uit deze harde disciplines verstandiger omgaan met hun studie dan de doorsnee humane wetenschapper. Zal deze mythe, in wat volgt, bevestigd of doorbroken worden? Lees en oordeel.

Film

1 december 1997 — door k7, HedS, Bri&AN

Digitaal

1 december 1997 — door JV & MDG

Van Vertegenwoordigen Spreken

1 december 1997 — door MaK

De Vereniging van Vlaamse Studenten (VVS) heeft tot doel de 160.000 studenten hoger onderwijs van Vlaanderen te vertegenwoordigen. Door een gecentraliseerde know-how willen zij de krachten van de studenten bundelen en zo een sterke studentenbeweging vormen die de belangen van de studenten kan verdedigen. Tot voor kort waren de studenten van de RUG niet aangesloten bij deze vereniging, die door de overheid toch als enige studentenspreekbuis wordt gezien. De studentenraad besliste zeer onlangs om na een afwezigheid van vier jaar weer in de VVS te stappen. Maar wat doet de VVS eigenlijk voor ons, en doet ze dat wel goed?

Een leugentje om bestwil

1 december 1997 — door Cobbaut

Socrates in 't Hemelsbreed verschil

1 december 1997 — door Greet/SP

Jonge Adel

1 december 1997 — door Steven en Karlien

Paul Mennes schreef Web

1 december 1997 — door Lies D.N

Paul Mennes won de Vlaamse debuutprijs met Tox, een meeslepende roman waarin hij de huidige “lost generation” beschrijft. Daarna volgde het succesverhaal Soap en nu dus Web.

Gesprek met de oudste RUG-student

1 december 1997 — door dvdl/Els

Schamper ging voor u op zoek naar extremen , de oudste en de jongste student van onze universiteit. Jan Debergh is onze nestor inter pares, bijna 70 jaren jong, en doet momenteel een thesisjaar Oosteuropese Talen en Culturen. Kevin Hampton is ‘‘onze jongste’‘, 16 jaar oud, en is gestart in de eerste kandidatuur Burgerlijk Ingenieur. Aanvankelijk was ons opzet een dubbelinterview met beiden. Maar die jeugd van tegenwoordig toch: Kevin zond zijn kater naar de afspraak die echter weinig te vertellen had. Geen nood, Jan babbelde maar wat graag voor twee.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.