Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

353

Van Vertegenwoordigen Spreken

1 december 1997 — door MaK

De Vereniging van Vlaamse Studenten (VVS) heeft tot doel de 160.000 studenten hoger onderwijs van Vlaanderen te vertegenwoordigen. Door een gecentraliseerde know-how willen zij de krachten van de studenten bundelen en zo een sterke studentenbeweging vormen die de belangen van de studenten kan verdedigen. Tot voor kort waren de studenten van de RUG niet aangesloten bij deze vereniging, die door de overheid toch als enige studentenspreekbuis wordt gezien. De studentenraad besliste zeer onlangs om na een afwezigheid van vier jaar weer in de VVS te stappen. Maar wat doet de VVS eigenlijk voor ons, en doet ze dat wel goed?

Een leugentje om bestwil

1 december 1997 — door Cobbaut

Socrates in 't Hemelsbreed verschil

1 december 1997 — door Greet/SP

Jonge Adel

1 december 1997 — door Steven en Karlien

Paul Mennes schreef Web

1 december 1997 — door Lies D.N

Paul Mennes won de Vlaamse debuutprijs met Tox, een meeslepende roman waarin hij de huidige “lost generation” beschrijft. Daarna volgde het succesverhaal Soap en nu dus Web.

Gesprek met de oudste RUG-student

1 december 1997 — door dvdl/Els

Schamper ging voor u op zoek naar extremen , de oudste en de jongste student van onze universiteit. Jan Debergh is onze nestor inter pares, bijna 70 jaren jong, en doet momenteel een thesisjaar Oosteuropese Talen en Culturen. Kevin Hampton is ‘‘onze jongste’‘, 16 jaar oud, en is gestart in de eerste kandidatuur Burgerlijk Ingenieur. Aanvankelijk was ons opzet een dubbelinterview met beiden. Maar die jeugd van tegenwoordig toch: Kevin zond zijn kater naar de afspraak die echter weinig te vertellen had. Geen nood, Jan babbelde maar wat graag voor twee.

Hier in Arca

1 december 1997 — door SP

Wij zijn de beste!

1 december 1997 — door Els/Bri&An

U had het misschien al gemerkt, de ruimte in de auditoria is dit jaar weer een beetje krapper geworden. Voor de tiende maal op rij is het aantal eerstejaarsstudenten aan onze universiteit toegenomen. Deze groei gaat vooral ten koste van de KUL en het Antwerpse Ufsia. Een op drie would be-universitairen kiest nu voor Gent tegenover een op vier tien jaar geleden. Hip hip hoy, wat zijn we heden blij en we drinken er eentje op: eigen universiteit eerst!

De nieuwe lichting

1 december 1997 — door Nadine Lahaye

In bad met Archimedes

1 december 1997 — door DDW

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.