Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

374

Therapy? Op doktersvoorschrift

22 november 1999 — door Maartje Braeckman

Onze huispsycholoog raadpleegde ons vorige week nog. Hij wou weten of we via onze nietszeggende inleidingen en bijhorende teksten iets probeerden uit te drukken, een onverwerkt jeugdtrauma bijvoorbeeld. Na de brave, overwerkte man enkele rustige uurtjes te hebben geschonken. (we bonden hem vast en lieten hem achter in de kelders van De Brug), keerden wij terug naar onze dagtaak, zijnde het schrijven van totaal nutteloze inleidingen bij al even nutteloze artikels. Zoals dit bijvoorbeeld.

Studeren & Topsport

22 november 1999 — door Maartje Braeckman

Kiezen is voor iedereen moeilijk. Bij de keuze van de studierichting zullen waarschijnlijk velen onder ons voor dilemma’s hebben gestaan . Maar nog moeilijker is het om te kiezen tussen studeren en topsport. Het is weinig vanzelfsprekend om een van beide uit te stellen tot later. Zowel topsport als studies zijn veeleisend en eisen resultaten op redelijk korte termijn, meestal tussen de leeftijd van18 en 25 jaar. Gelukkig voor de topsporters onder ons bestaat er zoiets als het topsportstatuut.

Tekort aan stage in de Archeologie

22 november 1999 — door Divan Eigeel

De Smaak van het SMAK

22 november 1999 — door Fauna & Flora

Over smaak valt niet te discussiëren. Daarmee zou de kous en dit artikel af kunnen zijn. Spijtig genoeg schijnt het dat Jan Hoet weet wat kunst is. Meer nog, hij heeft er een museum mee gevuld en dat is het meest hotte museum van België geworden, dus daar moet echt wat dieper op worden ingegaan. Dames en heren, speciaal voor u bekeken: het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, onder geletterden gemeenzaam het S.M.A.K. genoemd.

Buispunten... Ja of Neen

22 november 1999 — door Bart Haeck

Misschien herkent u zich in de volgende situatie. U komt in juni nogal depri het examenlokaal uitgeslenterd en u weet alweer eens hoe laat het is. De mensen buiten tonen zich van hun beste kant en proberen u te troosten met “kom kom kom, het zal wel een tien zijn, en anders heb je je buispunten nog”. Een depressie later strompelt u het vertrouwde kot binnen en dan siddert de schrik door uw vege lijf. “Hoeveel buispunten heb ik eigenlijk?”

Vul je cv en je portemonnee

22 november 1999 — door Bart Aerts

Met die slogan wil Creyf’s Interim studenten warm maken om via haar nieuwe afdeling Student@Creyf’s aan de slag te gaan. Of er, zoals de slagzin aangeeft, daadwerkelijk twee vliegen in één klap gevangen worden, is niet altijd even duidelijk. Dat de student z’n geldbuidel spijst met het verrichten van arbeid ligt voor de hand, dat hooggeschoolden tevens relevante werkervaring opdoen, is minder vanzelfsprekend.

Vermaledijde Vaders: Kadosh

22 november 1999 — door Barbara Debuschere

De verdreven kinderen van Jahwe, het volk dat SSnorremans zo graag verdelgd had, staan ondanks alles overal hun mannetje. Als er iets is waar dat joodse volk een patent op heeft, is het wel de underdog status. Net daarom doet alles wat joods is het goed op het grote doek. In Amos Gitaï’s ‘Kadosh’ is dat ook zo, alleen zijn de underdogs hier diegenen die het zeer moeilijk hebben om hun mannetje te staan: de vrouwen van hun joods orthodoxe mannen.

Tiamat - Oude Liefdes

22 november 1999 — door John The Baptist

Waar is die tijd gebleven met enige weemoed denken wij terug aan onze tienerjaren toen wij als langharig, in het zwart gehuld tuig onze omgeving terroriseerden met als pokkenherrie omschreven Death en aanverwante metal. Maar tijden en zeden veranderen, net als wij. Death metal hebben wij dan ook in geen jaren meer gevolgd. Naar aanleiding van deze Schamper werd ons echter even een terugblik naar het verleden en onze eerste liefde binnen de muziek gegund.

Kaboem!

22 november 1999 — door Maarten De Gendt

Op 1 januari 2000 zal de wereld vergaan. Alle stroomvoorziening valt uit, het verkeer wordt een chaos, in ziekenhuizen sterven de patiënten bij bosjes, vliegtuigen storten neer, kernraketten worden afgevuurd en de vier ruiters van de Apocalyps komen persoonlijk uit de hemel neergedaald. Dat is althans het beeld dat de doemdenkers ons willen doen geloven.

The Blair Witch Project

22 november 1999 — door JB

Don’t believe the hype! The Blair Witch Project wordt binnengehaald als één van de meest aanjagende en innovatieve films van de laatste jaren. Internet en Amerika gingen volledig uit de bol, Europa lijkt te volgen. En wat is het gevolg? Een groot aantal idioten gaat de film bekijken om mee te kunnen praten met de rest en een ander aantal idioten weigert vanuit een misplaatst elitarisme. Volksvermaak is geen gepast vermaak. Geef hen maar de nieuwe Greenaway, dat sluit beter aan bij hun postmodern gelul.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.