Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

374

In de bijbel lopen ook hoeren rond

22 november 1999 — door Bart Aerts

Vrij Huwelijk

22 november 1999 — door Bart Cosyns

Nobelprijswinnaar Dario Fo’s Vrij Huwelijk is één van zijn meest beroemde en geestige toneelstukken. Wordt dit stuk gebracht door een klein, maar geïnspireerd gezelschap als dat van Arca, dan heeft dit onvermijdelijk een onderhoudende, aangename avond tot gevolg.

Sabam-taks bestaat niet!

22 november 1999 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

In een vorig artikel over SABAM (Schamper 372) werd steen en been geklaagd over het feit dat een SABAM-taks Vlaanderen verschrikkelijk zou teisteren. Toen moesten we het echter stellen zonder een reactie van SABAM, maar na lang wachten is er nu toch eindelijk een e-mailtje van de pr-man van SABAM, Jean-Pierre Desmet, op onze redactie aanbeland. Bleek dat we niet mochten spreken van een ‘taks’...

Geen nieuwe talencombinaties!

22 november 1999 — door Judit Verstraete

8 1/2 Women

22 november 1999 — door JB

Naar aanleiding van het filmfestival en zijn nieuwe film, werd in Gent een tentoonstelling gehouden van artistieke duizendpoot Peter Greenaway. Over de tentoonstelling kon u alles lezen in de vorige editie van Schamper. Wij hebben ons tot doel gesteld de nieuwe Greenaway te bespreken.

Therapy? Op doktersvoorschrift

22 november 1999 — door Maartje Braeckman

Onze huispsycholoog raadpleegde ons vorige week nog. Hij wou weten of we via onze nietszeggende inleidingen en bijhorende teksten iets probeerden uit te drukken, een onverwerkt jeugdtrauma bijvoorbeeld. Na de brave, overwerkte man enkele rustige uurtjes te hebben geschonken. (we bonden hem vast en lieten hem achter in de kelders van De Brug), keerden wij terug naar onze dagtaak, zijnde het schrijven van totaal nutteloze inleidingen bij al even nutteloze artikels. Zoals dit bijvoorbeeld.

Studeren & Topsport

22 november 1999 — door Maartje Braeckman

Kiezen is voor iedereen moeilijk. Bij de keuze van de studierichting zullen waarschijnlijk velen onder ons voor dilemma’s hebben gestaan . Maar nog moeilijker is het om te kiezen tussen studeren en topsport. Het is weinig vanzelfsprekend om een van beide uit te stellen tot later. Zowel topsport als studies zijn veeleisend en eisen resultaten op redelijk korte termijn, meestal tussen de leeftijd van18 en 25 jaar. Gelukkig voor de topsporters onder ons bestaat er zoiets als het topsportstatuut.

Tekort aan stage in de Archeologie

22 november 1999 — door Divan Eigeel

De Smaak van het SMAK

22 november 1999 — door Fauna & Flora

Over smaak valt niet te discussiëren. Daarmee zou de kous en dit artikel af kunnen zijn. Spijtig genoeg schijnt het dat Jan Hoet weet wat kunst is. Meer nog, hij heeft er een museum mee gevuld en dat is het meest hotte museum van België geworden, dus daar moet echt wat dieper op worden ingegaan. Dames en heren, speciaal voor u bekeken: het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, onder geletterden gemeenzaam het S.M.A.K. genoemd.

Buispunten... Ja of Neen

22 november 1999 — door Bart Haeck

Misschien herkent u zich in de volgende situatie. U komt in juni nogal depri het examenlokaal uitgeslenterd en u weet alweer eens hoe laat het is. De mensen buiten tonen zich van hun beste kant en proberen u te troosten met “kom kom kom, het zal wel een tien zijn, en anders heb je je buispunten nog”. Een depressie later strompelt u het vertrouwde kot binnen en dan siddert de schrik door uw vege lijf. “Hoeveel buispunten heb ik eigenlijk?”

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.