Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

428

The Incredibles

6 december 2004 — door Axel De Backer

Van idee naar idoe!

6 december 2004 — door Roeland Termote

Terwijl de Vlaamse kindjes zich op zes december mochten verheugen op een bezoekje van een bebaarde Turk met negerslaaf en slachtrijp paard, was er ook voor Gentse professionals, vorsers en studenten met ondernemingszin “- laten we voor het gemak de noemer ‘Kapitalistische Zwijnen´ hanteren “- reden tot blijdschap. De ondernemingsplanwedstrijd Bizidee deed dan immers onze Alma Mater aan.

De slagers van het Sint-Pietersplein

6 december 2004 — door Roeland Termote

Medici. Gore smeerlappen die zich met een duivels genoegen toegang tot uw lievelingslichaamsholtes verschaffen. Voor zij die caféruzies hakbijlsgewijs plegen op te lossen of met gewijfte van twijfelachtig allooi omgaan, zijn ze echter een godsgeschenk.

"Family comes first. Always."

6 december 2004 — door Axel De Backer

Mensen die na hun diploma vrezen in een academisch zwart gat te vallen, dienen nu de oren te spitsen. De VZW Alumni UGent zorgt er immers voor dat alle afgestudeerden nog kunnen rekenen op de verborgen fondsen en connecties van onze alma mater.

Met een vette beurs richting armoede

6 december 2004 — door Dries Vrijders

Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit! Niet om nieuwe paladijntjes van Jezus uit de brousse te schrapen deze keer, maar om academische kennis ten dienste te stellen van minderbedeelde volkeren en terloops met de plaatselijke cultuur kennis te maken. Dankzij de BIOS-beurzen staat wie wil immers een paar stappen dichter bij miserie, vieze ziektes en een betere wereld.

Digitaal: Tapdansen, de Sint en nazicinema

6 december 2004 — door Stefaan Duc

De universiteit biedt aan alle studenten de mogelijkheid om met een beperkte schijfruimte webstekken in elkaar te rammen. Sommige van die sites zijn stukken beter dan het onding van de universiteit zelf. Sommige sucken dan weer ongelooflijk. Kortom, de ene is al machtiger dan de andere.

Ontroerend Goed, metatheater avant la lettre

6 december 2004 — door Wendy Schelfaut

Als er iets is wat Alexander Devriendt, theatermaker bij Ontroerend Goed, hoog in het vaandel draagt, is het wel de ‘hier en nu´-ervaring. “Dat is het krachtigste, maar meteen ook het zwakste punt van theater”, aldus Devriendt. Zijn voorstelling “Exsimplicity” speelt eind december voor de laatste keer op een Gents podium, bij De Vieze Gasten.

Iedereen Security!

6 december 2004 — door Gert Boel

Tot vorig jaar verkeerde je nog in de mogelijkheid je roestige rijwiel in de bewaakte stallingen aan het Sint-Pietersstation te kwakken. Na het faillissement van de uitbatende firma PLS tijdens de lente, is men echter opnieuw aangewezen op de onoverdekte stallingen buiten. En neen, u zal in dit artikel geen pseudo-lollige witzen over Oost-Europeanen met kniptangen lezen.

Fuck Off!

6 december 2004 — door De auteurs zijn échte studenten. Bella, Elke, Riete, Matthieu, Bob, Domien, Cleo, Sebastiaan, Sarah, Laure, Ward en Swaef.

“Waar gaat het met de studenten van tegenwoordig naartoe?”, vroegen 16 studenten zich op een mooie dinsdagnacht omstreeks vier uur af. Vanwaar deze opstoot van filosofisch denken? En wat is er aan de hand met sommige studenten?

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.