Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

428

Kunst op kot

6 december 2004 — door Simon Calcoen

Sinds Schamper in handen is van de kapitaalkrachtige Gentse aristocratie, proberen we door middel van walgelijke artikels voor de high-society in te spelen op de wensen van onze fantastische aandeelhouders. Los daarvan blijven we natuurlijk een studentenblad. Bij deze dus een artikel over hoe je je als student tot de eliteklasse kan opwerken: Kunst op Kot.

Andreas de Weerwolf

6 december 2004 — door Gert Boel

"Een les zonder tetten is een slechte les"

6 december 2004 — door Andreas Faes

Het Kultureel Konvent (KK) herbergt – naast ondermeer de fotoklas, het Gents Universitair Koor en de fanfare “ – sinds een twaalf jaar het Schildersatelier. In een broeierige zolderkamertje van studentenhuis De Brug onderwijzen gediplomeerde kunstenaars studenten met kunsthonger in de beginselen van schilder- en beeldhouwkunst. Haal uw kwasten maar al boven.

Bierfeesten & Volkscultuur

6 december 2004 — door Gert Boel & Dries Vrijders

Schamper krijgt wel eens het verwijt elitair te zijn. Dat zijn we heus niet, en wie zulks insinueert is een vuile, werkloze proleet. Wees trouwens blij dat u dit boekje gratis krijgt, op die manier heeft u op het einde van de week geld over om de mens van Kind en Gezin om te kopen. Heel misschien houdt u zelfs genoeg over om een “wedstrijd” van Cercle te gaan bekijken.

Het was maar een grap

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Voormalig studentenvertegenwoordiger Pieter-Jan Van de Velde is twee weken geleden behoorlijk uit de bocht gegaan. Zwiep! Knal, boem en bang! Van de Velde verscheen op een vergadering van de VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten, die alle studentenraden overkoepelt. Van de Velde kwam er niet om Gent te verdedigen maar Leuven. Dat schoot de Gentse studentenvertegenwoordigers in het verkeerde keelgat. Kadjaffe!

Nieuwe sterke man is vrouw

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De Gentse Studentenraad heeft een nieuwe voorzitter. Woehoe. En het is een vrouw! Dubbel woehoe. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de GSR wordt het patriarchale keurslijf doorbroken. Daarmee neemt de hervormde én erkende GSR een mooie start. Hopelijk slaagt Willems erin haar goede moed een heel academiejaar te bewaren.

Eternal Sunshine

6 december 2004 — door Bregt Saenen

Instortingsgevaar bedreigt gevel Boekentoren

6 december 2004 — door Rien Emmery

Het ziet er niet naar uit dat de broodnodige restauratie van de Boekentoren voor de nabije toekomst is. De universitaire Bouwcommissie keurde ondertussen “in de traditie van de voorbije decennia” nog maar eens het opstarten van een studie voor betonherstellingen goed.

Soixante-neufs

6 december 2004 — door Rien Emmery

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.