Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

428

"Family comes first. Always."

6 december 2004 — door Axel De Backer

Mensen die na hun diploma vrezen in een academisch zwart gat te vallen, dienen nu de oren te spitsen. De VZW Alumni UGent zorgt er immers voor dat alle afgestudeerden nog kunnen rekenen op de verborgen fondsen en connecties van onze alma mater.

Met een vette beurs richting armoede

6 december 2004 — door Dries Vrijders

Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit! Niet om nieuwe paladijntjes van Jezus uit de brousse te schrapen deze keer, maar om academische kennis ten dienste te stellen van minderbedeelde volkeren en terloops met de plaatselijke cultuur kennis te maken. Dankzij de BIOS-beurzen staat wie wil immers een paar stappen dichter bij miserie, vieze ziektes en een betere wereld.

Digitaal: Tapdansen, de Sint en nazicinema

6 december 2004 — door Stefaan Duc

De universiteit biedt aan alle studenten de mogelijkheid om met een beperkte schijfruimte webstekken in elkaar te rammen. Sommige van die sites zijn stukken beter dan het onding van de universiteit zelf. Sommige sucken dan weer ongelooflijk. Kortom, de ene is al machtiger dan de andere.

Ontroerend Goed, metatheater avant la lettre

6 december 2004 — door Wendy Schelfaut

Als er iets is wat Alexander Devriendt, theatermaker bij Ontroerend Goed, hoog in het vaandel draagt, is het wel de ‘hier en nu´-ervaring. “Dat is het krachtigste, maar meteen ook het zwakste punt van theater”, aldus Devriendt. Zijn voorstelling “Exsimplicity” speelt eind december voor de laatste keer op een Gents podium, bij De Vieze Gasten.

Iedereen Security!

6 december 2004 — door Gert Boel

Tot vorig jaar verkeerde je nog in de mogelijkheid je roestige rijwiel in de bewaakte stallingen aan het Sint-Pietersstation te kwakken. Na het faillissement van de uitbatende firma PLS tijdens de lente, is men echter opnieuw aangewezen op de onoverdekte stallingen buiten. En neen, u zal in dit artikel geen pseudo-lollige witzen over Oost-Europeanen met kniptangen lezen.

Fuck Off!

6 december 2004 — door De auteurs zijn échte studenten. Bella, Elke, Riete, Matthieu, Bob, Domien, Cleo, Sebastiaan, Sarah, Laure, Ward en Swaef.

“Waar gaat het met de studenten van tegenwoordig naartoe?”, vroegen 16 studenten zich op een mooie dinsdagnacht omstreeks vier uur af. Vanwaar deze opstoot van filosofisch denken? En wat is er aan de hand met sommige studenten?

"Ik heb altijd gevoeld dat ik als historicus iets miste"

6 december 2004 — door Wouter Ryckbosch & Sara Bossaert

Sedert 1 december heeft onze provincie een nieuw opperhoofd. heeft er een 19-jarige carriëre als gouverneur opzitten en wordt opgevolgd door . Balthazar, tevens Professor Emeritus in de geschiedenis op onze alma mater hoopt nu op meer tijd voor zijn squaw, kinderen en zijn academische passie: sociale geschiedenis. Schamper trok naar zijn wigwam om antwoord te krijgen op enkele vragen.

Kunst op kot

6 december 2004 — door Simon Calcoen

Sinds Schamper in handen is van de kapitaalkrachtige Gentse aristocratie, proberen we door middel van walgelijke artikels voor de high-society in te spelen op de wensen van onze fantastische aandeelhouders. Los daarvan blijven we natuurlijk een studentenblad. Bij deze dus een artikel over hoe je je als student tot de eliteklasse kan opwerken: Kunst op Kot.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.