Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

428

Het was maar een grap

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Voormalig studentenvertegenwoordiger Pieter-Jan Van de Velde is twee weken geleden behoorlijk uit de bocht gegaan. Zwiep! Knal, boem en bang! Van de Velde verscheen op een vergadering van de VVS, de Vlaamse Vereniging van Studenten, die alle studentenraden overkoepelt. Van de Velde kwam er niet om Gent te verdedigen maar Leuven. Dat schoot de Gentse studentenvertegenwoordigers in het verkeerde keelgat. Kadjaffe!

Nieuwe sterke man is vrouw

6 december 2004 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De Gentse Studentenraad heeft een nieuwe voorzitter. Woehoe. En het is een vrouw! Dubbel woehoe. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de GSR wordt het patriarchale keurslijf doorbroken. Daarmee neemt de hervormde én erkende GSR een mooie start. Hopelijk slaagt Willems erin haar goede moed een heel academiejaar te bewaren.

Eternal Sunshine

6 december 2004 — door Bregt Saenen

Instortingsgevaar bedreigt gevel Boekentoren

6 december 2004 — door Rien Emmery

Het ziet er niet naar uit dat de broodnodige restauratie van de Boekentoren voor de nabije toekomst is. De universitaire Bouwcommissie keurde ondertussen “in de traditie van de voorbije decennia” nog maar eens het opstarten van een studie voor betonherstellingen goed.

Soixante-neufs

6 december 2004 — door Rien Emmery

The Incredibles

6 december 2004 — door Axel De Backer

Van idee naar idoe!

6 december 2004 — door Roeland Termote

Terwijl de Vlaamse kindjes zich op zes december mochten verheugen op een bezoekje van een bebaarde Turk met negerslaaf en slachtrijp paard, was er ook voor Gentse professionals, vorsers en studenten met ondernemingszin “- laten we voor het gemak de noemer ‘Kapitalistische Zwijnen´ hanteren “- reden tot blijdschap. De ondernemingsplanwedstrijd Bizidee deed dan immers onze Alma Mater aan.

De slagers van het Sint-Pietersplein

6 december 2004 — door Roeland Termote

Medici. Gore smeerlappen die zich met een duivels genoegen toegang tot uw lievelingslichaamsholtes verschaffen. Voor zij die caféruzies hakbijlsgewijs plegen op te lossen of met gewijfte van twijfelachtig allooi omgaan, zijn ze echter een godsgeschenk.

"Family comes first. Always."

6 december 2004 — door Axel De Backer

Mensen die na hun diploma vrezen in een academisch zwart gat te vallen, dienen nu de oren te spitsen. De VZW Alumni UGent zorgt er immers voor dat alle afgestudeerden nog kunnen rekenen op de verborgen fondsen en connecties van onze alma mater.

Met een vette beurs richting armoede

6 december 2004 — door Dries Vrijders

Vlaanderen zendt zijn zonen en dochters uit! Niet om nieuwe paladijntjes van Jezus uit de brousse te schrapen deze keer, maar om academische kennis ten dienste te stellen van minderbedeelde volkeren en terloops met de plaatselijke cultuur kennis te maken. Dankzij de BIOS-beurzen staat wie wil immers een paar stappen dichter bij miserie, vieze ziektes en een betere wereld.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.