Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

430

“We gaan dood aan mentale ontspanning”

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut

Een televisiestation voor de Gentse universiteit, Nic Balthazar ziet het wel zitten. “Universiteiten moeten een beetje meegaan met hun tijd”, zegt hij. Een gesprek over intellectuele luiheid en populariteit, maar vooral over ‘Niets´.

Jong geweld met Matrak op de planken

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut & Ellen Bernaers

Het Gentse Studententheater Matrak pakt midden april uit met twee nieuwe voorstellingen. Wij gingen even het wat, wie, hoe, waar en waarom na van deze toneelgroep.

Drinken met rector André

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De vierjarige heerschappij van rector André De Leenheer is bijna voorbij. De Leenheer werd verkozen in 2001. Hij volgde Jacques Willems op, die zijn toga na twee mandaten gezwind in de wilgen hing. Onder Willems was de Leenheer vier jaar vice-rector geweest.

Interview Marc Cogen

7 maart 2005 — door Gert Boel, Andreas Faes

Hotel Rwanda

7 maart 2005 — door Simon Calcoen

Fysica. Vet cool.

7 maart 2005 — door Pieter Everaerts, Voorzitter VVN

“I have no special talents. I´m just passionately curious.” Albert Einstein, het beroemdste genie aller tijden, vatte de kern van de fysici treffend samen. Uiteindelijk blijft het in de natuurkunde uiterst belangrijk je innerlijk kind niet te beknotten en je elke dag opnieuw te verwonderen in de wereld.

Raad voor Examenbetwisting van start

7 maart 2005 — door Matthias J.

Op 1 januari werd de Raad voor Examenbetwisting officieel geïnstalleerd. Alle geschillen over examensresultaten en deliberaties kunnen in het vervolg voor de raad uitgevochten worden. Feestje, of toch niet?

Sideways

7 maart 2005 — door Andreas Faes

De chauffeur van de rector

7 maart 2005 — door Bregt Saenen

Voor de gemiddelde student blijft rector Andreas De Leenheer toch maar een te mijden figuur. Dag en nacht is de man in de weer om de boel hier draaiende te houden, maar er moet al erg veel stront aan de knikker zijn eer je in z´n buurt komt.

Vreemden in de Vesalius

7 maart 2005 — door Wouter Ryckbosch

Heibel in de Home Vesalius! Een verdieping reserveren voor buitenlandse studenten? Segregatie, ghetto-vorming, schandalig! Of gewoon common sense? Een verhaal vol smerige intriges, machtsmisbruik, afgunst en bruin mannen. Schamper schuwt de sensatie niet.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.