Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

430

Interview Marc Cogen

7 maart 2005 — door Gert Boel, Andreas Faes

Hotel Rwanda

7 maart 2005 — door Simon Calcoen

Fysica. Vet cool.

7 maart 2005 — door Pieter Everaerts, Voorzitter VVN

“I have no special talents. I´m just passionately curious.” Albert Einstein, het beroemdste genie aller tijden, vatte de kern van de fysici treffend samen. Uiteindelijk blijft het in de natuurkunde uiterst belangrijk je innerlijk kind niet te beknotten en je elke dag opnieuw te verwonderen in de wereld.

Raad voor Examenbetwisting van start

7 maart 2005 — door Matthias J.

Op 1 januari werd de Raad voor Examenbetwisting officieel geïnstalleerd. Alle geschillen over examensresultaten en deliberaties kunnen in het vervolg voor de raad uitgevochten worden. Feestje, of toch niet?

Sideways

7 maart 2005 — door Andreas Faes

De chauffeur van de rector

7 maart 2005 — door Bregt Saenen

Voor de gemiddelde student blijft rector Andreas De Leenheer toch maar een te mijden figuur. Dag en nacht is de man in de weer om de boel hier draaiende te houden, maar er moet al erg veel stront aan de knikker zijn eer je in z´n buurt komt.

Vreemden in de Vesalius

7 maart 2005 — door Wouter Ryckbosch

Heibel in de Home Vesalius! Een verdieping reserveren voor buitenlandse studenten? Segregatie, ghetto-vorming, schandalig! Of gewoon common sense? Een verhaal vol smerige intriges, machtsmisbruik, afgunst en bruin mannen. Schamper schuwt de sensatie niet.

Man Scheert Baard

7 maart 2005 — door Axel De Backer

Gedurende de hele maand maart organiseert het Huis van Alijn wekelijks een les “scheren met klassiek scheermes”. Zij die hunkeren naar de jolige tijd van weleer, toen scheermessen nog voornamelijk gehanteerd werden door overdadig besnorde barbiers in plaats van berbers met een doorzichtig pubersnorretje, kunnen hun hartje ophalen.

Studeren met een handicap

7 maart 2005 — door Dries Vrijders

Als gehandicapte medemens hoef je tegenwoordig niet meer kleumend in een kerkportaal om aalmoezen te bedelen. Een handicap hoeft je zelfs niet meer van hogere studies weg te houden. Sinds 1991 kan je terecht bij de BSH, de Begeleidingsdienst voor Studenten met een Handicap. Die overspant zowel de UGent, de studenten van de Gentse Hogescholen en sinds 2004 ook de Hogeschool West-Vlaanderen.

Marketing

7 maart 2005 — door Rien Emmery

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.