Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

430

Raad voor Examenbetwisting van start

7 maart 2005 — door Matthias J.

Op 1 januari werd de Raad voor Examenbetwisting officieel geïnstalleerd. Alle geschillen over examensresultaten en deliberaties kunnen in het vervolg voor de raad uitgevochten worden. Feestje, of toch niet?

Sideways

7 maart 2005 — door Andreas Faes

De chauffeur van de rector

7 maart 2005 — door Bregt Saenen

Voor de gemiddelde student blijft rector Andreas De Leenheer toch maar een te mijden figuur. Dag en nacht is de man in de weer om de boel hier draaiende te houden, maar er moet al erg veel stront aan de knikker zijn eer je in z´n buurt komt.

Vreemden in de Vesalius

7 maart 2005 — door Wouter Ryckbosch

Heibel in de Home Vesalius! Een verdieping reserveren voor buitenlandse studenten? Segregatie, ghetto-vorming, schandalig! Of gewoon common sense? Een verhaal vol smerige intriges, machtsmisbruik, afgunst en bruin mannen. Schamper schuwt de sensatie niet.

Man Scheert Baard

7 maart 2005 — door Axel De Backer

Gedurende de hele maand maart organiseert het Huis van Alijn wekelijks een les “scheren met klassiek scheermes”. Zij die hunkeren naar de jolige tijd van weleer, toen scheermessen nog voornamelijk gehanteerd werden door overdadig besnorde barbiers in plaats van berbers met een doorzichtig pubersnorretje, kunnen hun hartje ophalen.

Studeren met een handicap

7 maart 2005 — door Dries Vrijders

Als gehandicapte medemens hoef je tegenwoordig niet meer kleumend in een kerkportaal om aalmoezen te bedelen. Een handicap hoeft je zelfs niet meer van hogere studies weg te houden. Sinds 1991 kan je terecht bij de BSH, de Begeleidingsdienst voor Studenten met een Handicap. Die overspant zowel de UGent, de studenten van de Gentse Hogescholen en sinds 2004 ook de Hogeschool West-Vlaanderen.

Marketing

7 maart 2005 — door Rien Emmery

Academisch onderzoek naar cocaïnegebruik

7 maart 2005 — door Simon Calcoen & Rien Emmery

Cocaïne. Je kent het waspoederachtige goedje wel. Het vertoont veel gelijkenissen met peper: je krijgt er ook zo´n wee gevoel van in de neus en vroeger was het ook onbetaalbaar. Een studie van de UGent over de democratisering van cocaïne deed vorig maand heel wat stof opwaaien, zelfs tot op het niveau van de nationale politiek.

Marc De Clercq bijna rector

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

Rector André De Leenheer is aan zijn laatste maanden bezig als de baas van de universiteit. Op 22 maart wordt zijn opvolger verkozen. Huidig vice-rector Marc De Clercq wordt het meest gehoord als zijn opvolger. Doch, De Clercq laat zijn hoofd nog niet op hol slaan.

Wankele erecties

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe & Stefaan Duc

De Gentse inboorlingen zijn trots op de Boekentoren. De academische erectie staat al jaren op instorten, maar dat dondert blijkbaar niet. Alleen Gentenaars kunnen tevreden zijn met een stuk schroot dat staat te trillen op zijn fundamenten. Of zoals ze het in de Muide zeggen: “�Wijf, kè mijn kluten volgezupen, mijn fluite stoa su wankel oas iets, ma ‘k bender vrie content mee en goa ´k ui subiet ne kier goe in al ui goaten pakken.”

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.