Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

430

De magie van de Cardanas

7 maart 2005 — door Gert Boel

”Je hoeft geen schrik te hebben”

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut

Een beetje weggestoken in een deel van de moeder der studentenresto´s, Resto Overpoort, ligt Kunst-Zicht, de kunstgalerie die een samenwerking is van de Universiteit Gent en Hogeschool Gent. Onlangs opende er een nieuwe tentoonstelling met vier kunstwerken van de Amerikaan Chris Musgrave. Over het hoe en waarom een gesprek met curator Guy Bovyn.

“We gaan dood aan mentale ontspanning”

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut

Een televisiestation voor de Gentse universiteit, Nic Balthazar ziet het wel zitten. “Universiteiten moeten een beetje meegaan met hun tijd”, zegt hij. Een gesprek over intellectuele luiheid en populariteit, maar vooral over ‘Niets´.

Jong geweld met Matrak op de planken

7 maart 2005 — door Wendy Schelfaut & Ellen Bernaers

Het Gentse Studententheater Matrak pakt midden april uit met twee nieuwe voorstellingen. Wij gingen even het wat, wie, hoe, waar en waarom na van deze toneelgroep.

Drinken met rector André

7 maart 2005 — door Tim F. Van der Mensbrugghe

De vierjarige heerschappij van rector André De Leenheer is bijna voorbij. De Leenheer werd verkozen in 2001. Hij volgde Jacques Willems op, die zijn toga na twee mandaten gezwind in de wilgen hing. Onder Willems was de Leenheer vier jaar vice-rector geweest.

Hotel Rwanda

7 maart 2005 — door Simon Calcoen

Interview Marc Cogen

7 maart 2005 — door Gert Boel, Andreas Faes

Fysica. Vet cool.

7 maart 2005 — door Pieter Everaerts, Voorzitter VVN

“I have no special talents. I´m just passionately curious.” Albert Einstein, het beroemdste genie aller tijden, vatte de kern van de fysici treffend samen. Uiteindelijk blijft het in de natuurkunde uiterst belangrijk je innerlijk kind niet te beknotten en je elke dag opnieuw te verwonderen in de wereld.

Sideways

7 maart 2005 — door Andreas Faes

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.