Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

434

UZGent stookt afval

10 oktober 2005 — door Sara Bossaert

Goed nieuws voor de groenen en andere doemdenkers onder ons: het universitair ziekenhuis van Gent verwarmt zich binnenkort met gerecycleerde energie. Het UZGent heeft een overeenkomst gesloten met IVAGO over een project voor energierecuperatie en ‘draagt op die manier haar steentje bij tot een duurzaam energiebeleid.’

Kort

10 oktober 2005 — door Axel De Backer & Andreas Faes

Een nieuw academiejaar, een nieuw geluid. Aan de helft van de nieuw ingeschrevenen: veel geluk volgend jaar aan de Artevelde Hogeschool. De andere helft: de truc is vertellen wat de prof graag hoort. Als dat “Oh ja, Fernand, oh ja” of “Gesjoemel met vzw’s? I’m in!” is, dan is dat maar zo.

Night Watch

10 oktober 2005 — door Bruno Claeys

We geven het grif toe: deze zomer werden we door geen enkele film naar de cinema gezogen. Films als Stealth en Fantastic Four leken op het eerste zicht garant te staan voor twee uur hersenloos vermaak, maar maakten die belofte allerminst waar. Dus dachten we, waarom niet eens een Russische film een kans geven.

Cultuurcheque voor studenten

10 oktober 2005 — door Bregt Saenen

De gelukkige student volgens Albert Speer

10 oktober 2005 — door Gert Boel

Het mag geweten zijn dat onze alma mater wild aan het bouwen geslagen is. Tegenwoordig ratelen de drilboren lustig een eindje weg in de Sint-Pietersnieuwstraat, en ook het goeie ouwe Studentenhuis De Brug zal dra tegen de vlakte geslagen worden. De studenten krijgen een gloednieuw gebouw in het Kolenkot.

Politieke debatten aan universiteit blijven heet hangijzer

10 oktober 2005 — door Jonas Riemslagh

Aan de soap rond de Actief Linkse Studenten (ALS) komt geen einde. Binnenkort spreekt het Bestuurscollege zich uit over de schorsing die hen boven het hoofd hangt, en ook binnen het proffenkorps heeft de affaire zijn gevolgen. Intussen riskeert de universiteit opnieuw voor de rechter te worden gedaagd omdat ze geen debatten met Vlaams Belangers toelaat. Hoe zat het nu weer allemaal?

Wat zit waar aan de UGent?

10 oktober 2005 — door Matthias J.

Aan de Gentse Universiteit wordt niet alleen les gegeven. Er zijn heel wat diensten die het zware leven van de student moeten verlichten. Om alle nieuwkomers, en ook de oudjes die jaren niets anders dan een toog gezien hebben, een startpunt te geven, zet Schamper enkele nuttige diensten op een rijtje.

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.