Het blad van bits — Schamper is het studentenblad van de Universiteit Gent.

435

Een bloemlezing uit de klachten tegen professor Vandamme

24 oktober 2005 — door Rien Emmery

In deze aflevering van de Vandamme-saga overlopen we de talrijke klachten van studenten over het belabberde niveau van het onderricht in de specialisatie-opleiding Kennis- en Informatiebeheer. Om praktische redenen beperken we ons tot de misbruiken in het academiejaar 2004-2005 — al mag u er gif op innemen dat het de voorgaande jaren van ‘t zelfde was.

Foei Dré, PVC Olé

24 oktober 2005 — door Matthias J.

"Ja, ik hou van dance!"

24 oktober 2005 — door Gert Boel

Drie succesgroepen bestieren, het is iets waar Walter Grootaers nooit in zou slagen: hij slaagde er niet eens in zijn ene groepje uit de banaliteit te houden. Geef ons dan maar Lien De Greef: zij breekt tegenwoordig heel wat potten bij Bolchi en Skeemz. Dat smeekt om een gesprek.

Studentenprotest succesvol

24 oktober 2005 — door Rien Emmery

De affaire-Vandamme beroert stilaan menig studentenhart. Een massale petitieactie, kort na het bekend raken van het advies van de tuchtcommissie, heeft er toe geleid dat het laatste woord over de zaak nog niet is gezegd.

Diefstal en geweld: den fliek, uw maat?

24 oktober 2005 — door Wouter Ryckbosch, Wouter Ryckbosch, Axel De Backer & Wim Van Lancker

De Gentse student mag blij wezen: hij heeft er een nieuwe vriend bij. Niet alleen dat, maar ook meteen een beschermende vader en lieflijk zogende moeder. En dat alles in één gruwelijk doortastende, nooit aflatende incarnatie: de flik.

Gedonder vanonder

24 oktober 2005 — door Gert Boel & Dries Vrijders

Alles is vredig in de wereld: het nieuwe academiejaar loopt al lekker, Van Damme fraudeert lustig verder, Mathilde heeft weer geworpen en Afrika verrekt nog steeds van de honger. Een mens zou er bij beginnen sluimeren, doch vanonder rommelt het. En dan hebben we het niet over de spijsvertering van Louis Michel, maar over de gevaren uit het Zuiden: Walen, moslims, pinguïns, en vooral een nagelnieuwe Kort. Zet u alvast schrap!

Interview: Miek Vyncke, werelkampioene duathlon

24 oktober 2005 — door Geertrui Poelaert & Dries Vrijders

Drie keer wereldkampioene, meervoudig Europees kampioene en pas 23. Als ze tennisster of sprintster was geweest hadden we vast enorme bodyguards uit de weg moeten duwen en tussen stapels dollars laveren voor dit interview. Maar we zitten in een gewone taverne aan het UZ met Miek Vyncke, afgelopen zomer op het wereldkampioenschap duathlon in Australië veruit de snelste van het lot bij de min 23-jarigen. Dat in combinatie met studies geneeskunde aan onze eigenste UGent. Een bescheiden maar vastberaden athlete. Een Cola light. Een interview.

Opening Academiejaar

24 oktober 2005 — door Axel De Backer

Zoals elk jaar waren de Gentse en universitaire notabelen op de eerste dag van het academiejaar eens niet verzameld in hun privé-clubs of met Perzische tapijten beklede salons. Voor één dagje zaten ze allen gezellig samen in de Aula in de Voldersstraat. Waar kan een academiejaar immers beter geopend worden dan in het mooiste auditorium van onze Alma Mater? Het zachte pluche van de zetels is ideaal om in weg te dommelen bij de zoveelste toespraak. Een traditie die ook dit jaar in ere werd gehouden.

Luc Moens, He-man en vice-rector

24 oktober 2005 — door Andreas Faes & Wim Van Lancker

De Olympische Spelen, het Wereldkampioenschap voetbal en een overwinning voor Cercle: het gebeurt maar eens om de vier jaar. Zo ook de eventuele verkiezing van een nieuwe vice-rector. Vorig jaar werd Luc Moens, decaan van de faculteit Wetenschappen, verkozen. Nu is hij al enkele weken vice-rector. Een interview met de man die een deel van de touwtjes van ons instituut vasthoudt, kon dus niet uitblijven. We give you: the Man.

Kiss Kiss Bang Bang

24 oktober 2005 — door Roeland Termote

Schamper is de maks en elk onrechtmatig gebruik van dinges op deze site resulteert in benenbrekerij. Deze website draait op Drupal. Nice.